Android 6.0, pil ömrü konusunda ciddi!

Google'ın, Android6.0 Marshmallow'da pil ömrü konusunu çok ciddiye aldığı, bir kez daha anlaşıldı!

Pil ömrüne Android dokunuşu!

Google, yeni mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow ile pil ömrüne verdiği önemi gösteriyor. Marshmallow'un en önemli yeniliklerinden biri olan "Doze", cihazınız uyku modundayken onu uçak moduna yakın bir duruma getirerek pil kullanımını minimuma indiriyor.

İlginç olan yeni bir haber ise Google'ın üreticilere Doze işlevini kullanmayı şart haline getirmesi. Yani Google'ın arama ve harita hizmetlerini telefonuna eklemek isteyenlerin (Android'in kendisi açık kaynak kodlu) Doze'u etkinleştirmesi gerekiyor. Google, alışmadığımız sertlikteki bu hamlesiyle de yetinmiyor. Üreticilerin telefonlarında pil kullanımını doğru biçimde göstermeleri gerekiyor. Bu başta önemsiz gibi görünse de üreticiler, öncesinde bazı istatistikleri gizlemiş olabilirler.

Android Police'in Google'ın dökümantasyonunda keşfettiği satırlara göre cihazların donanımların pil kullanımını izleyebilmesi ve bu kullanımı belirli uygulamalara özgüleyebilmesi gerekiyor.

Üreticiler, pille ilgili yazılımsal değişiklikler konusunda şimdiye kadar oldukça özgürlerdi. Doze modu ve bu yeni şart, Google'ın Android 6.0'da pil ömrünü çok ciddiye aldığını gösteriyor. Çoğumuza ise telefonumuza Marshmallow güncellemesinin gelmesini beklemek düşüyor.

Okuyucu Yorumları