Android 6.0'da yine aynı hüsran!

Android 6.0 Marshmallow, aradan geçen dört aya rağmen yerinde saymaya devam ediyor!

Android 6.0 hüsranı!

Gökhun Sungurtekin

Google, Android işletim sisteminin halihazırda aktif durumda olan her bir sürümünün en güncel kullanım oranlarını yayınladı. 1 Şubat'ta sona eren aylık dönemi kapsayan bu zaman aralığında Lollipop'un dikkat çekici bir büyüme yakaladığı görülüyor. Diğer yandan en yeni Marshmallow sürümünde ise görece çok daha mütevazi bir artış söz konusu.

Yayınlanan verilere göre Android 6.0 Marshmallow; kullanıma sunulmasının üzerinden dört ay geçmesine rağmen, Android cihazların yalnızca yüzde 1.2'si bu sürümle çalışıyor. Bu oran, geçtiğimiz ayla karşılaştırıldığında yüzde 0.5 düzeyinde küçük bir artış anlamına geliyor.

Android 6.0'da yine aynı hüsran!

Söz konusu artış düzeyi Marshmallow'un Android 5.0 Lollipop'tan da daha yavaş bir hızla yayıldığına işaret ediyor. Zira Lollipop'un piyasaya sürülmesinin ardından üç ay sonra kullanıcıların yüzde 1.6'sı onu kullanmaya başlamıştı.

Bu ay itibariyle en büyük artışını yaşayan Lollipop, 5.0 ve 5.1 sürümleriyle aktif cihazların yüzde 34.1'inde mevcut durumda. Artık iki buçuk yaşında olan Android 4.4 KitKat ise geçtiğimiz aya göre yüzde 0.6'lık bir düşüş yaşasa da, aktif cihazların yüzde 35.5'inde çalışarak liderliğini koruyor.

Okuyucu Yorumları