Android 7.0 Bu Samsung'lara da Gelecek!

Samsung'un Android 7.0 Nougat güncellemesinin Galaxy S7'ye sunmakla yetinmeyeceği ortaya çıktı!

Bu Samsung'lara Nougat var!

Samsung, ilk Android 7.0 önizleme sürümünü Galaxy Beta programına kayıtlı kullanıcılarına geçen hafta dağıtmaya başlamıştı. Ancak önizleme sürümü, şimdiye kadar sadece Galaxy S7 ve S7 Edge'e ulaştı. Şimdi ise Samsung'un Nougat güncellemesini diğer cihazlara ulaştırmak üzere çalıştığı anlaşıldı.

Samsung'un telefonlarını güncelleme konusunda bugüne kadar iyi bir izleniminin olduğunu söylemek zor. Firma, bu sene Hollanda'nın önde gelen tüketici grubu tarafından dava edilmiş, "Android telefonlarda kötü yazılım güncelleme ilkeleri" ile suçlanmıştı. Firma örneğin Google'ın Ekim 2015'te yayınladığı Android 6.0 Marshmallow güncellemesini cihazlarına dört ay sonra sunmaya başlamıştı. Bazı Samsung modelleri ise geçtiğimiz hafta Marshmallow'a güncellendiler.

Android 7.0 Nougat'ın çıkışının üzerinden üç ay geçmesine rağmen Samsung'un beta test aşamasında olması, kullanıcıların canını yine sıkmış olsa gerek. Ancak SamMobile, firmanın güncellemeyi bu kez en üst seviye telefonlara getirmekle kalmayacağını söylüyor. Siteye göre firma, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in yanında Galaxy S6, S6 Edge, Galaxy Note 5 ve Galaxy Tab S2'yi de Nougat'a güncellemek için çalışıyor.

Bununla birlikte güncellemenin ne zaman geleceği hakkında herhangi bir bilgi yok. Bu güncellemelerin önizleme sürümlerinin Galaxy Beta programı üzerinden sunulup sunulmayacağı da bilinmiyor. Samsung'un şimdiye kadarki güncelleme hızına bakarsak, Nougat'ın bahsedilen cihazlara gelmesi birkaç ay sürebilir.

Okuyucu Yorumları