Android 7.0 Nougat'a geçiş artık daha kolay!

Android 7.0 Nougat, bu yeni seçenek sayesinde iOS'tan geçişleri biraz daha kolaylaştırıyor!

Nougat'a geçiş artık daha kolay!

Google ve Apple bizi kendi ekosistemlerine muhtaç etmek için ellerinden geleni yapıyorlar; bu yüzden platform değiştirmek istediğinizde işiniz pek kolay değil. Android'in son sürümü Android 7.0 Nougat, sunduğu araçlarla bu işi biraz olsun kolaylaştırmak istiyor.

Nexus cihazlara yeni dağıtılmaya başlanan Android Nougat, yeni cihaz kurulumu yaparken verilerinizi aktarabileceğiniz cihazlar arasında iPhone ve iPad'i de gösteriyor. Bu seçeneği kullandığınızda ise bir süredir hizmet veren www.android.com/switch adresine yönlendiriliyorsunuz.

Android 7.0 Nougat'a geçiş artık daha kolay!
Görsel: Android Police

Bununla birlikte iTunes Music'teki müziklerinizi, Apple epostalarınızı ve diğer verilerinizi Google'daki hizmetlere geçirmek o kadar basit bir iş değil. Google size yardımcı olsa da, örneğin kişileri iCloud'dan Google'a kopyalamak için beş adımı tamamlamanız gerekiyor.

Google'ın çoğu uygulaması iOS'ta da bulunduğundan, günün birinde Android'e geçeceğinizi düşünüyorsanız, en başından Google uygulamalarını kullanmanızda fayda var. Ancak Apple'ın uygulamalarını kullanıyorsanız, Nougat'ın yeni seçeneği işinize yarayabilir. Android'den iOS'a geçiş ise Apple'un bu iş için sunduğu uygulama sayesinde biraz daha kolay.

Okuyucu Yorumları