Android cebinizi temizleyebildiniz mi?

Android'li cebinizi sıfırladığınızda tüm verileriniz gerçekten siliniyor mu? İşte şok eden gerçek...

Temizlendi sanmayın!

Eski bir Android cebinizi bir başkasına satıyor veya veriyorsanız, standart temizleme araçları işinize yaramayabilir. Çünkü bunlar, cep telefonunuzdaki kişisel bilgileri tamamen silemiyor.

Avast, küçük çaplı bir araştırmasında eBay'den 20 tane kullanılmış akıllı cep satın aldı. Sözde bu ceplerin kişisel verilerden temizlenmiş olması gerekiyordu. Ama Avast çalışanları, 40.000'in üzerinde fotoğrafı (250 çıplak selfie de dahil), 750 email ve yazılı mesajı, 250 bağlantıyı, dört telefon sahibinin kimliğini, ve bir tamamlanmış kredi talebini elde etmeyi başardılar.

Android'le gelen standart temizleme araçlarındaki sorun, verileri sadece uygulama seviyesinde temizlemeleri. Yani veriler hala disk-imaj programlarıyla kurtarılabilir durumda kalıyor. Bu işi yapan Forensic ve Toolkit gibi ücretsiz programlar var.

Cep telefonunuzu elden çıkarıyorsanız, tamamen temizlediğinizden emin olmalısınız. Buraya tıklayarak, cep telefonunu tam olarak nasıl temizleyebileceğinizi gösteren makalemize ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları