Android ceplerin kralı halen Galaxy S3!

Üzerinden 2 sene geçmiş olsa da, Samsung'un Galaxy S3'ü bu listenin en tepesinde çok sağlam duruyor!

Android'in kralı Galaxy S3!

Reklamlara ve satış sayılarına baktığınızda, Android kullanıcılarının çoğunun Samsung Galaxy S5 veya S4 sahibi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak görünenin aksine, kullanıcıların çoğu henüz telefonlarını güncellemediler!

A.B.D.'de Google'ın Android işletim sistemi ile çalışan 3.500'ün üzerinde farklı çeşit ürün bulunmakta. Ancak HandsetDetection.com adlı internet sitesinin verilerine göre yüzde 13 oranı ile en popüler cihaz, iki yıl önce kendini gösteren Samsung Galaxy S3. İkinci en popüler cihaz ise, yüzde 5 oranıyla Motorola Droid Razr olarak gözüküyor ve bu ikilinin hemen arkasından da yine yüzde 5'e yakın bir oran ile Samsung Galaxy S2 geliyor.

Hatta internet sitesindeki verilere göre ilk ondaki en popüler "modern" akıllı telefon, yüzde 1.5 oranı ile Samsung Galaxy Note II olarak gözükmekte.

Alternatif Android uygulama marketi AppBrain de kullanıcıların hangi telefon modelleri ile bağlandıklarını takip ediyor. AppBrain'in verilerine göre de Galaxy S3 en popüler model olarak gözükmekte ancak Galaxy S4 çok az bir farkla ikinci sırada yer alıyor.

İki internet sitesi arasındaki veri farkı, AppBrain'in bilgilerinin ülkelere göre ayrılmamış olmasından ya da AppBrain gibi alternatif bir uygulama mağazası kullanan pek çok kullanıcının tahminen erken kullanıcılardan biri olma ihtimalinin yüksek olması olabilir.

Tabii ki herkesin son model telefonlar kullanması beklenemez ancak, daha yeni modellerin daha yüksek bir orana sahip olmasını beklemek de herhalde yanlış olmazdı...

Okuyucu Yorumları