Android Cihaz Yöneticisi güncellendi!

Kayıp Android'li cihazları bulmaya yarayan Google uygulaması, bu işlevle zenginleşti!

Kayıp Android'lere son!

Youtube, Search, Hangouts ve Play Music'e ek olarak, Android Device Manager da (Android Cihaz Yöneticisi) bu hafta güncelleniyor. 1.3.8'inci sürümde, telefonunuzu uzaktan kilitleyip, aranabilmeniz için bir numara sağlarsanız, kilit ekranında bir tuş gösterilecek ve bununla cep telefonunuzu bulan kişi sizi arayabilecek. Tabii aramak isterse.

Tam olarak şu şekilde çalışıyor: uygulamanın ayarlarından bir irtibat numarası ekliyorsunuz, daha sonra cep telefonunuz kaybolursa ve uzaktan kilitlerseniz, telefonun kilit ekranında beliren bir tuş, önceden girdiğiniz bu numarayı arıyor.

Bu özellik sayesinde telefonunuzu bulan kişinin sizi araması daha kolay oluyor, çünkü kendi cep telefonunu kullanmasına gerek yok. Tabii bu özellik tabletler için geçerli değil.

Ayrıca, Android Police'in APK kodunda bulduğu bilgilere göre, Google yakında Cihaz Yönetici'sine Hangouts'u da bir şekilde ekleyecek. Nasıl olacağı ise henüz belli değil. Sonuç olarak, Android Cihaz Yöneticisi'nin güncellemesi çok küçük özellikler getirse de, bu yeni özelliğin çok kullanışlı olacağı kesin.

Okuyucu Yorumları