Android'de programlama ve fazlası!

Android'de uygulama geliştirin, kendi yapay zekanızı yazın ve daha da fazlasını yapın!

Uygulama geliştirin!

İster kendi yapay zekanızı geliştirmek isteyin, ister sistem uzmanlığının inceliklerini öğrenmek, bu yeni kitaplar ilginizi çekebilir. İşte bilgisayar alanında ufkunuzu genişletecek 5 yeni kitap.

Android ve Oyun Programlama

Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş üçüncü baskıda, okuyuculardan gelen yoğun istek üzerine oyun programlama tekniği, örnek bir oyun programlanarak eklenmiştir. Bu sayede Android ortamında çok rahat oyunlar geliştirebilme imkanına sahip olabileceksiniz.

Oyun programlama dili olarak OpenGL ES programı anlatılmıştır. Android işletim sistemi, akıllı telefonlarda en çok kullanılan işletim sistemi olmuş ve Android Markette yüz binlerce farklı uygulama ile akıllı telefon kullanıcılarına farklı uygulamaları indirme şansı vermiştir. Başarılı ve güzel çalışan uygulamalar ise uygulamayı yapan kişiye maddi ve manevi kazançlar sağlamaktadır. Bu sebeple, Android konusunda yazılımcı ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizde Android işletim sistemi Milli Eğitim Bakanlığının FATİH projesiyle birlikte büyük önem kazanmış ve bu konuda yazılımlara/yazılımcılara daha da çok ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır Kitap, Android SDK'nın temelinden başlamış ve Facebook/Google+ - Android bağlantısı gibi ileri konuları da içermektedir. Konular anlatılırken ekran görüntüleri eşliğinde çok sayıda örnek verilerek konunun ve farklı uygulamaların daha rahat anlaşılması amaçlanmıştır.

Kitapta bulunan konu başlıkları

- Android ve Oyun Programlamanın Temelleri
- OpenGL ES
- Emülatör Kullanımı
- Android–UI
- SQLite
- Content Provider
- Ses Tanıma
- SMS
- Multimedya
- Facebook – Google+
- Google App Inventor

Daha fazla bilgi ve fiyat için tıklayın.

Yapay Zeka

Yapay Zeka

Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 4. Baskısını yapan kitapta, yapay ve doğal zeka ikilemi açıklanarak, bilgisayar denetimli bir makinenin veya bir bilgisayarın, genellikle insana özgü nitelikler olduğu varsayılan doğal zekadan yapay zekaya nasıl bir geçiş yapabileceği açıklanmaktadır. Kitapta, konular sade ve akıcı bir dille anlatılmış, konularla ilgili çok sayıda örneğe yer verilerek konunun daha iyi anlaşılması amaçlanmıştır.

Kitapta, Yapay Zeka araştırmaları ile ilgili konular yerli ve yabancı kaynaklardan farklı bir bakış açısı ile daha geniş şekilde ele alınarak, okuyucunun konuya geniş açıdan bakabilmesi amaçlanmıştır. Eser, bilgisayar mühendisliği başta olmakla, endüstri, elektronik, bilişim sistemleri ve uygulamalı matematik bölümlerinin lisans ve lisanüstü öğrencilerine ders kitabı olarak hazırlanmıştır. Ayrıca, Yapay Zeka teknikleri ve uygulamaları ile ilgilenen diğer araştırmacı ve meslek sahipleri de kitaptan faydalanabilirler..

Kitapta bulunan konu başlıkları

- Doğal ve Yapay Zeka/Sezgisel Problem Çözümleme/Oyunlar/Uygulama Problemleri/Bilgilerin Modellenmesi/Yüklem Mantığı/Mantıksal Programlama/Uzman Sistemler/Doğal Dil İşleme/Bilgisayarlı Örüntü Tanıma/Öğrenme/Yapay Sinir Ağları/Genetik Algoritmalar ve Karınca Kolonisi Sistemi/Bulanık Mantık/Ses İşleme/Robotbilim/İnsan – Bilgisayar Etkileşimi

Daha fazla bilgi ve fiyat için tıklayın.

Sistem Uzmanı El Kitabı

Sistem Uzmanı El Kitabı

Mesleği gereği, birçok sistem üzerinde çalışmış olan yazar, bu kurulumlar esnasında edindiği bilgi ve tecrübeleri bu kitaba aktarmıştır. Kitap, telekomünikasyon konusunda temel bilgilerini gözden geçirmek isteyen fakat yabancı dil bilgisi yeterli olmayan sistem uzmanlarına yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır.

Kitap, analog ses haberleşmesinden günümüz sayısal veri haberleşmesine kadar kullanılan teknolojiler hakkında temel bilgileri içerir. Bunun yanında telekomünikasyon uzmanları için önemli konulandan olan X.25, ISDN ve Kiralık Hatlar, xDSL, Frame Relay Teknolojileri, ATM ve Metro Eternet Teknolojileri, UMTH A, B, C Tip Lisans Kullanımları, SLA ve Dikkat Edilmesi Gerekenler, PDH ve SDH Çalışma Yapıları, PON ve FTTx Yapısı, Yönlendirme Protokolleri ve İşleyişleri, Anahtarlama Protokolleri ve Çalışma Yapısı gibi konulara da yer verilerek, bu konularda bilgi arayanların konulara tek bir kaynakla ulaşmaları amaçlanmıştır.

Kitapta bulunan konu başlıkları

- X.25, ISDN ve Kiralık Hatlar/xDSL, Frame Relay Teknolojileri/ATM ve Metro Eternet Teknolojileri/UMTH A, B, C Tip Lisans Kullanımları/SLA ve Dikkat Edilmesi Gerekenler/PDH ve SDH Çalışma Yapıları/PON ve FTTx Yapısı/Yönlendirme Protokolleri ve İşleyişleri/Anahtarlama Protokolleri ve Çalışma Yapısı

Daha fazla bilgi ve fiyat için tıklayın.

Matlab

Matlab

Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 2. baskısını yapan kitapta farklı mühendislik alanlarında çalışan ve eğitim alan kişilerin ihtiyaç duyduğu matematiksel yöntemler MATLAB uygulamaları ile birlikte ele alınmıştır. Matris işlemleri, cebirsel ve diferansiyel denklem takımlarının sayısal ve sembolik çözümleri, Laplace, Z ve Fourier dönüşümleri ile sayısal analiz yöntemleri gibi mühendislik uygulamaları için önemli konular çok sayıda örneklerle anlatılmıştır. Bunun yanında ele alınan yöntemlerin dinamik sistemlerdeki uygulamaları örneklerle açıklanmıştır.

Ayrıca MATLAB ile harici verilerin alınarak işlenmesi için veri giriş-çıkış işlemleri de örneklerle detaylı olarak açıklanmıştır. Son olarak MATLAB kullanıcılarının, gerçekleştirilen uygulamalardaki görsel programlama ihtiyaçlarını karşılayan MATLAB GUI ile grafik kullanıcı ara yüzü tasarımına da yer verilmiştir.

İçerdiği konular itibariyle Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakülteleri ile Meslek Yüksek Okullarında okutulmakta olan matematik içerikli meslek derslerinde yararlanılabilecek bir yapıya sahiptir.

Kitapta bulunan konu başlıkları

Matlab'a Giriş/Matris İşlemleri/Grafik Çizimleri/Sembolik İşlemler/Denklem Takımlarının Çözümü/Laplace Dönüşümü/Z Dönüşümü/Fourier Dönüşümü/Dinamik Sistem Uygulamaları/Sayısal Analiz Uygulamaları/Veri Giriş–Çıkış Uygulamaları/Grafik Kullanıcı Arayüzü (GUI) Tasarımı

Daha fazla bilgi ve fiyat için tıklayın.

İleri Düzey Excel 2013

İleri Düzey Excel 2013

Excel 2013'e göre gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 5. Baskını yapan kitap, yazarın bu konuda verdiği eğitimlerden, kitabın önceki baskılarını okutan eğitmenlerin önerilerinden, eğitimler esnasında öğrencilerden gelen sorulardan ve en önemlisi ise kitabın ilk dört baskısını alan çeşitli meslek gruplarındaki okuyucular ile yapılan birebir görüşmelerin sonucunda hazırlanmıştır.

Bu kitap ile; Koşullu Biçimlendirmeler ile tablolarınızı şarta bağlı biçimlendirmeler yapmayı, Veri Doğrulama ile veri girişlerindeki hataları yok etmeyi, Sıralama, Filtreleme Özelliklerinin inceliklerini, EĞER İşlevini kullanmayı, birden fazla şarta bağlı toplam aldırmak için ÇOKETOPLA gibi işlevlerin kullanımlarını rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Özet tabloları kullanarak detaylı analizler yapabilir, makroları kullanarak sürekli yaptığınız işlerin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz.

Bu kitapla birlikte, Online Bilişim Akademisi'nden Excel Giriş - Orta Düzey, İleri Excel, Excel İşlevleri, Excel Uzmanlık konularının anlatıldığı 49 lira değerinde olan Excel Üyeliğine ÜCRETSİZ sahip olabilirsiniz. Ayrıca, kitapta Excel kullanmayı pratikleştiren 101 Bilinmeyen Excel Özelliği ile Excel'i daha hızlı ve kolay kullanabilirsiniz.

Kitapta bulunan konu başlıkları

Adları Kullanmak/Koşullu Biçimlendirmeler Yapmak/Özet Tabloları Kullanmak/Hedef Ara ve Senaryoları Kullanmak/Alt Toplamlar Almak/Grafikler ile Çalışmak/İşlevleri Kullanmak/Makroları Kullanmak/Excel Çözücüyü Kullanmak/VBA'ya Giriş/Klavye Kısayolları/İleri Düzey Uygulamalar/Fonksiyonların İngilizce/Türkçe Karşılaştırmaları

Daha fazla bilgi ve fiyat için tıklayın.

Okuyucu Yorumları