Android'i güç düğmesi olmadan açıp kapayın!

Android'li telefonunuzu veya tabletinizi güç düğmesine hiç dokunmadan açmanın yollarını açıklıyoruz!

Güç düğmesine gerek yok!

Telefonunuzun güç düğmesi bozulduysa veya onu elinize her aldığınızda parmağınızı bir düğmeye uzatmak istemiyorsanız, Android'de çarelerin tükenmediğini size hemen hatırlatalım. Aşağıda size açıklayacağımız yöntemler, ekranınızı otomatik olarak veya belirli el hareketleriyle, güç düğmesini hiç kullanmadan açıp kapamanızı sağlayacak ve hayatınızı kolaylaştıracak.

Otomatik yol

Gravity Screen, kısaca telefonunuzu elinize aldığınızda ekranı açıyor ve bıraktığınızda ekranı kapatıyor. Uygulamayı yükledikten sonra ona Cihaz Yöneticisi izni vermeniz gerekiyor. Bu durumda uygulamayı kaldırırken ek bir adım atmanız gerekiyor. Sözkonusu adımı yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra ekranı kapatma ve açmayla ilgili ayarları yapabilirsiniz. Ekranın kapanması için telefonun doğru açıyla bırakılmasının ve ön taraftaki yakınlık sensörünün üzerinin kapanmasının önemli olduğunu unutmayın.

İdeal ayarlara ulaşmanız biraz zaman alabilir ancak her şey rayına oturduğunda, güç düğmesini tekrar kullanmak istemeyeceksiniz.

Ekranı kendiniz açıp kapayın

Ekranı kendiniz açıp kapayın

Elle açıp kapama

Ekranınızın kendi kendine açılıp kapanmasını istemiyor musunuz? O halde çeşitli hareketlerle onu açıp kapamanızı sağlayan bu uygulamalar, tam size göre.

Kilit açma

Wave Unlock, cihazınızın genelde ön yüzünde, ön kameranın yanında olan yakınlık sensörünü kullanıyor. Sensör üzerinde sadece elinizi sallayarak telefonunuzun kilidini açabiliyorsunuz.

Uygulamanın her zaman çalışır halde olması için ayarlardan "Start on boot" seçeneğini etkinleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Sensörün sürekli elinizi bekler halde olması, pilinizin biraz daha hızlı tükenmesine neden olabilir ancak biz testimizde ciddi bir pil kaybı yaşamadık.

Kilitleme ve uygulamaları kaldırma

Kilitleme ve uygulamaları kaldırma

Kilitleme

Swipe-Lock ile parmağınızı ekranın kenarından içeriye çekerek telefonunuzu kilitleyebiliyorsunuz. Etkinleştirme bölgesini sağa veya sola almak, genişletmek, uzatmak gibi ayarlayabileceğiniz birkaç seçenek var. Yukarıdan çekerek kilitlemek isterseniz, uygulamanın 1.57 dolarlık Pro sürümünü satın almanız gerekiyor.

Uygulamaları kaldırma

Bahsettiğimiz uygulamaların tümü, kilitleme işini yönetebilmek için Cihaz Yöneticisi iznine ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden bu uygulamaları kaldırmadan önce, öncelikle Cihaz Yöneticisi iznini kaldırmanız gerekiyor, aksi halde kaldırma işlemi başarısız oluyor.

Bunu yapmak için Ayarlar > Güvenlik yolunu izleyin ve Cihaz Yöneticileri'ne dokunun. Kaldırmak istediğiniz uygulamanın yanındaki kutucuğun işaretini kaldırın ve ardından uygulamayı normal yolla kaldırın.

Okuyucu Yorumları