Android.Fakebank.B: En kurnaz Android zararlısı!

Ortaya çıkan yeni Android zararlısı, banka hesap bilgilerinizi çalmakla kalmıyor; bankanızın sizi uyarmasını da engelliyor!

En kurnaz Android zararlısı!

Kullanıcıların ödeme verilerini ele geçirmekle kalmayıp bankanızın sizi bu konuda uyarmasını da engelleyen yeni bir Truva Atı riski ortaya çıktı. Güvenlik firması Symantec tarafından fark edilen bu tehdidin Android.Fakebank.B adlı kötü amaçlı yazılım familyasının yeni sürümlerinde yer aldığı belirtiliyor. Bu yeni Truva Atı sayesinde hacker'lar kullanıcıların herhangi bir ödeme kartını da iptal etmesini önleyebiliyor.

İlk olarak 2013'te tespit edilen Fakebank türü zararlılar, bir Android uygulaması gibi davranıyor ve kullanıcıların parasını çalmayı deniyor.

Fakebank.B'nin bu yeni çeşidi kullanıcıların finansal oturum açma verilerini toplamanın ötesinde yapılan telefon çağrılarını da takip edebiliyor. Bu yeni Truva Atı şimdiye kadar sadece Rusya ve Güney Kore'de tespit edildi. Symantec konuyla ilgili yaptığı açıklamada kullanıcıları üçüncü parti uygulama mağazaları gibi daha az güvenilir kaynaklardan uygulama indirmemeleri konusunda uyardı.

Okuyucu Yorumları