Android için dönüm noktası bugün!

Android ekibinin başındaki isimden açıklama: "Çok önemli bir dönüm noktasındayız!"

Android için dönüm noktası!

Google Android bölümü başkanlığından ayrılan Andy Rubin'in yerine bu göreve getirilen Sundar Pichai, I/O konferansı öncesi işletim sisteminin geleceğine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Uygulama geliştiricilerin işlerini daha iyi yapabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Pichai, Android ve Chrome konusunda önemli gelişmeler olduğunu, bunların hepsini I/O konferansında kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. "Kullanıcıların işletim sisteminden çok uygulama ve hizmetlerle ilgilendiğini" belirten Pichai sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem uygulamalara hem de hizmetlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yani kısa vadede değişen bir şey olmayacak. Android telefonları nasıl daha iyi yapabileceğimizi belirlemeye çalışıyoruz. Bunu yapabileceğimize eminiz. Sürekli olarak ortaklarımızla temas halindeyiz. Çok önemli bir dönüm noktasında bulunuyoruz."

Pichai'nin bu sözlerinin, Google'ın Chrome OS ve Android'le ilgili ortak bir planı olduğu söylentilerini destekler nitelikte olduğu söylenebilir. Bugün başlayacak olan I/O konferansında, iki işletim sisteminin olası birlikteliğine ilişkin önemli açıklamalar yapılmasını bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları