Android için işe yaramaz uygulama müjdesi!

Bir sonraki Android telefonunuz, kullanmadığınız uygulamalardan kurtulmuş olarak gelebilir!

Android için yeni müjde!

Önceden yüklenmiş uygulamalarla dolu yepyeni bir telefon almaktan nefret eden kullanıcılar için iyi haberler var. Google Android telefon üreticileri için kuralları tamamen değiştirmiş durumda. Bu da yeni cihazların daha az uygulama ile geleceği anlamına geliyor.

Google'ın telefon üreticilerinin kullanımı için Android'i ücretsiz sunması, Android işletim sisteminin dünyanın en çok kullanılan mobil platformuna dönüşmesini sağladı.

Ancak Google daha sonra telefon üreticilerine kendi uygulamalarının yeni cihazlarda önceden yüklü olması şartını koştu. Bir telefon üreticisi Gmail uygulamasını yeni cihazlarına eklemek istediğinde Google+ veya Google Earth gibi daha az kullanılan diğer uygulamaları da dahil etmek zorunda kalıyordu.

Üreticiler eğer uygulamalara cihazlarında yer vermek istemezse hiçbir Google uygulamasının ön yüklemesine izin verilmiyor ve Android sürümü onaylanmıyordu.

Kurallar Rahatlatıcı

Neyseki Google şimdi telefon üreticileri için belirlediği bu kuralları hafifletmiş durumda. Üreticilerin artık yeni cihazlarına çok sayıda Google uygulamalarını dahil etme zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

Bu da gelecekteki Android telefonlarda çok daha az istenmeyen uygulamaya yer verileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte kendi uygulamalarını cihaza doldurmasıyla tanınan bir markanın telefonunu alacaksanız (Samsung, Sony gibi), farkı hissetmeyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları