Android'in parçalanma sorunu büyüyor mu?

Akıl almaz bir Samsung farkı, parça parça bir Android ve fazlası... Tüm detaylar haberimizde!

Biri Samsung'u durdursun!

Yeni bir araştırma, Android'in cihazlar ve işletim sistemi sürümlerine göre parçalanma sorununu renkli grafikler üzerinde açıkça gösterdi.

OpenSignal'ın yaptığı araştırmaya göre şirketin "sinyal bulma" yazılımını indiren 682.000 cihazın 11.862'si eşsiz telefon modellerinden oluşuyor. Sadece 1 sene önce bu sayı, 3.997 idi.

682.000 indirmeyi yapan cihazların yüzde 47'sinin Samsung tarafından üretildiği, yüzde 37.9'unun Android Jelly Bean (Android 4.1, 4.2 ve 4.3) kullandığı bilgisi veriliyor. OpenSignal, Android'in şu an kullanılan 8 farklı sürümünün bulunduğunu söylüyor.

Bu oranları iOS ile karşılaştırdığınızda ise iOS'lu cihazların yüzde 95'inin iOS 6 kullandığı, yüzde 5'inin ise hala iOS 5 kullandığı sonucu ortaya çıkıyor. Daha eski iOS'ları kullananların oranı ise OpenSignal'a göre sadece yüzde 1. Sonbaharda iOS 7'nin çıkmasıyla beraber bu oranlar tabi ki değişecek.

Kasım 2012'de Android 2.3'te sıkışıp kalan yüzde 54'lük kesimin boyutu ise OpenSignal'a göre yüzde 34.1'e gerilemiş durumda.

OpenSignal, araştırma sonuçlarından Android'in parçalanma sorununun artmakta olduğu sonucuna varıyor. Bu durum, genellikle Android'in olumlu bir yanı olarak değil, zafiyeti olarak değerlendiriliyor. Zira farklı Android'li cihazlarda çalışacak uygulamalar geliştirmek, zor ve bol miktarda zaman gerektiren bir iş olabiliyor.

Okuyucu Yorumları