Android'inizi root'lamadan kişiselleştirin!

Android'li cebinizi kişiselleştirmek için root'lu olmanız şart değil! İşte yapabilecekleriniz...

Root'lamadan kişiselleştirin!

Android'li telefonunuzu kişiselleştirmek için root'a ihtiyacınız yok. Modifikasyon işinde tam kontrole sahip olmak için root'un gerektiği doğru, ancak bu işin bazı riskleri de var.

Bu yazımızda cihazınızı root'lamadan, onu tuğlaya dönüştürme riskine hiç girmeden yapabileceğiniz değişiklikleri sıralayacağız.

Giriş ekranınızı değiştirin

Giriş ekranı tüm akıllı telefonların en çok ziyaret edilen alanı olduğundan, kişiselleştirmeye buradan başlamanız gerekiyor.

Yeni bir Launcher yükleyin: Launcher'lar, giriş ekranınızdaki uygulamaların düzenini belirleyen uygulamalardır. Farklı launcher'lar farklı görünümlere, düzenlere ve işlevler sunarlar. Bazıları hıza odaklanırken, bazıları işlevlerle dolu olabilir. Tavsiyemiz, beğendiğiniz bir launcher'ı bulana kadar farklı launcher'lara şans vermeniz.

Giriş ekranınızı bir simge paketi veya canlı duvar kağıdı yükleyerek de kişiselleştirebilirsiniz. Widget'lar, belirli ayarlara ve uygulamalara giriş ekranınızdan hızla ulaşmanızı sağlayabilir.

Kilit ekranınızı kişiselleştirin

Kilit ekranınızı kişiselleştirin

Kilit ekranınızı ayarlayın

Kilit ekranı kullanıyorsanız, kişiselleştireceğiniz ikinci alan kilit ekranınız. Telefonunuzun kilidini açmadan bazı özelliklere ulaşmanın harika olacağını düşünüyorsanız, kilit ekranı widget'ları tam size göre.

Bunun yanında kilit ekranınızın görünümünü değiştirecek birçok iyi alternatif kilit ekranı var.

Pil ömrünü uzatın

Pil tasarrufu uygulamalarının çoğu, Android 4.4 KitKat'tan itibaren root iznine ihtiyaç duyuyorlar. İyi haber ise bu uygulamalar olmadan da pil ömrünü uzatabileceğiniz.

Pil ömrünü uzatmak için titreşimleri kapatabilir, gereksiz uygulamaları ve üreticinizin yüklediği uygulamaları kaldırabilirsiniz. Bağlantıya ihtiyaç duymadığınızda tüm ağ bağlantılarını kapatan uçak modunu kullanarak pilden tasarruf edebilirsiniz.

Güvenliğinizi ayarlayın

Özellikle cihazınızda hassas veriler varsa, güvenlik en önemli konular arasında yer alıyor.

Parolalar, cihazınız bir başkasının eline geçtiğinde verilerinizi korumaya yönelik ilk savunma katmanıdır. Bu yüzden telefonunuzu korumak istiyorsanız, bir kilit ekranı kullanmalısınız. Bunun yanında 360 Mobile Security gibi iyi bir antivirüs uygulaması kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Hırsızlık ve kayıp olaylarına karşın cihazınızı uzaktan izlemeye yönelik Lookout gibi anti-theft uygulamalarını kullanabilirsiniz.

İletişiminizi geliştirin

Son olarak iletişim ayarlarını daha verimli olacak biçimde değiştirebilirsiniz. Android'le gelen stok SMS uygulamaları genellikle çok basitler. Ondan memnun değilseniz, Google Play'de çeşitli kişiselleştirme seçenekleri sunan alternatif SMS uygulamalarına göz atmanızı öneriyoruz.

Cihazınızda sıkça yazı yazıyorsanız, Google Play'de varsayılan klavyeden daha iyisini bulabilirsiniz. Ücretsiz iyi klavyeler var, ancak daha iyisi için ücretli klavyelere birkaç TL ödemeniz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları