Android'inizi temizlemek için en iyi 5 araç!

Uygulamaların Android'li cihazınızda bıraktığı kalıntıları ve fazlasını temizlemek, bu 5 aracın işi!

En iyi 5 temizlik uygulaması!

Android, sürekli temizliğe ihtiyaç duymayacak kadar gelişmiş bir işletim sistemi. Ancak yine de arada sırada telefonunuzu temizlemek, iyi bir fikir olabilir. Söylediğini gerçekten yapan bir temizlik uygulaması bulmak ise zaman alıcı bir iş; Google Play'de cihazınızda yer kaplayan ancak iyi bir temizlik yapamayan, daha kötüsü ona zararlı ve virüs bulaştırabilecek olan uygulamalar da var. Bu yazımızdaysa sizin için kullanmaya değer en iyi 5 Android temizlik uygulamasını seçtik.

Clean Master

4,5 yıldız gibi yüksek bir puana sahip Clean Master, cihazınızdaki çöpleri temizliyor, performansını artırıyor ve verilerinizi zarar görmekten koruyabiliyor. Cihazınız fazla ısınıyorsa Device Cooler'ı, boş alan açmak istiyorsanız Junk File Cleaner'ı, gereksiz yazılımları bulup silmek için App Manager'ı kullanabilirsiniz.

Root'a ihtiyaç duymayan uygulamada CPU Boost, Memory Boost ve antivirüs tarama işlevleri de var.

Android'inizi temizlemek için en iyi 5 araç!

CCleaner

Masaüstünden tanıdığımız CCleaner, depolama alanınızda artık işe yaramayan dosyaları bulup silmenize yardımcı oluyor. Uygulamanın ana işleviyse diğer uygulamaların önbellek verilerini, boş klasörler, web tarayıcısı ve telefon geçmişlerini temizlemek. System Info sayfasından telefonunuzun işlemci, RAM gibi kaynaklarının detaylarına da hızla göz atabiliyorsunuz.

İşlev sayısı bakımından Clean Master'ın gerisinde kalıyor olabilir, ancak yer açmak için hızlı bir yol arıyorsanız CCleaner iyi bir alternatif.

Startup Manager ve History Eraser

Startup Manager ve History Eraser

Startup Manager

Birçok işletim sistemi gibi Android de başlangıç sırasında belirli uygulamaları başlatacak biçimde yapılandırılabiliyor. Sorun ise birçok uygulamanın kendisini sizin haberiniz bile olmadan bu "başlangıç listesine" eklemesi. Startup Manager'ı kullanarak bu listeden gereksiz uygulamaları kaldırabilir, telefonunuzun açılış süresini kısaltabilirsiniz.

History Eraser (Ücretsiz / 1,99 dolar)

Telefonunuzun uzaktan izlendiğinden, içindekilerin karıştırıldığından mı şüpheleniyorsunuz? Mobil uygulamalar, her zaman kötü amaçlı olmasalar da birçok detayı cihazınıza kaydedebiliyorlar. History Eraser ise tüm bu günlükleri sizin için buluyor ve siliyor. Tek dokunuşla telefon geçmişinizi, metin mesajlarını, arama geçmişini, indirme geçmişini, uygulama önbelleğini, pano verilerini ve fazlasını temizlemeniz mümkün.

Duplicate Contacts & Utilities

Duplicate Contacts & Utilities

Duplicate Contacts & Utilities (Ücretsiz / 1,99 dolar)

Cihazınızda yüzlerce veya binlerce kişi kayıtlıysa, hiç zaman kaybetmeden Duplicate Contacts & Utilities'e göz atmalısınız. İsminden de anlaşıldığı gibi uygulama, birbirinin kopyası olan girdileri tek dokunuşla silebiliyor. Bunun yanında kişilerinizi yönetmeye yönelik birkaç faydalı araç da sunuyor.

"Exact Duplicate Removal" ve "Merge Duplicate Contacts" özellikleri, sadece ücretli sürümde bulunuyor. Duplicate Number Removal, Duplicate Name Removal, Duplicate Email Removal, Wipe Empty Contacts, Import/Export Contacts as PDF or XLS ve fazlası ise ücretsiz sürümde kullanılabiliyor.

Okuyucu Yorumları