Android L tanıtımında iki şok birden!

Google, Android L'nin tanıtımında, kimsenin bahsetmek istemediği iki büyük şoku ard arda yaşadı!

Google'a iki şok birden!

Google I/O 2014 konferansında daha önce alışık olmadığımız bir olay yaşandı. İki protestocu farklı zamanlarda Google çalışanları sunumlarını yaparken ayağa kalkıp sunumu yarıda bölmeye çalışıp tepkilerini belli etmeye çalıştılar.

İlk protestocu Google'ın avukatlarından biri ve tepkisi ise şaşırtıcıydı. Kimliği tam olarak belli olmayan bayan, San Francisco'nun Mission bölgesinde apartmandan zorla tahliye edilen insanlardan biri olduğunu söyledi. Google Mühendislik Direktörü Dave Burke Google'ın yeni Android Runtime'ından bahsederken ayağa kalkıp "Bir vicdan geliştirmelisin Google!" diye bağıran bayan tepkisini dile getirdi. Burke, protestocu bayanı uyararak güvenliklerle beraber salon dışına çıkarttı ve Android L'in varsayılan Runtime'ının ART olduğundan ve pil suresini iyileştirdiklerinden bahsetti.

Bu protestodan tam 1 saat sonra yirmili yaşlarında erkek bir protestocu da Google'ın çocuklarda yazılım öğretimi sunumunda ayağa kalkıp sunumu böldü. Bu protestocu ise yüksek bir sesle Google'ı, bütüncül makinalarla insanları öldürmekle suçladı. Sahnede Google Cloud Platform ekip üyesi Grek DeMichillie ise "Barış dolu uygulamaların nasıl üretildiğini ve ürettiğimizi biliyorum." diyerek protestocuya cevap verdi.

Okuyucu Yorumları