Android'li Nokia X, Türkiye'de satışa sunuldu

Nokia'nın ilgi odağı olan ilk Android'li cebi Nokia X, Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı...

Android'li Nokia Türkiye'de!

Nokia'nın Android uygulamaların kullanılabildiği yeni uygun fiyatlı akıllı telefonlardan oluşan X serisinin ilk modeli Nokia X satışa çıktı! Serinin iki modeli Nokia X ile Nokia XL, Android uygulama dünyasıyla tanışmak için mükemmel olmanın yanı sıra Nokia deneyimleri ve en sevilen Microsoft servislerini barındırmasıyla da kullanıcıların vazgeçilmezi olacak. Ayrıca seri, Nokia tasarımı ve malzeme kalitesi ile rakiplerden ayrışıyor.

Kullanıcıların en sevdikleri uygulamalar arasında sorunsuzca geçiş yapmasına olanak tanıyan Fastlane özelliğine sahip Nokia X serisi ile hem Nokia Mağaza'dan hem de diğer Android mağazalarından kolayca uygulama indiriliyor. Popüler uygulamaların birçoğu da Nokia X ve Nokia XL'ye yüklenmiş olarak geliyor.

Diğer özellikler, bir başkışta Nokia X'ler, fiyat

Diğer özellikler, bir başkışta Nokia X'ler, fiyat

Nokia X: Nokia X ailesiyle uygun fiyata tanışın

X ailesinin ilk üyesi Nokia X, Nokia imzasını taşıyan ünlü tasarım yaklaşımıyla cesur, parlak renklerde üretilen bir akıllı telefon. Sağlam, yekpare tasarım, 4 inçlik çizilmeye dayanıklı ekran ve bir dizi göz alıcı renkte üretilen, değiştirilebilir kapak özelliklerine sahip. Cihaz, Nokia X Yazılım Platformu ile çalışıyor ve 1GHz çift çekirdek Qualcomm Snapdragon işlemci barındırıyor.

Nokia XL: büyük, cesur ve çok güzel

Nokia XL, Nokia X ailesinin üstün özellikli bir ürünü. 5 inçlik büyük ekranı, 5MP flaşlı arka yüz otofokus kamerası ve 2MP ön yüz kamerası ile bu cihaz, büyük ekranda eğlence sevenler için ideal. Kullanıcılar büyük ekranın, arka ve ön kameranın avantajını görüntülü Skype görüşmelerinde ve Vine gibi video uygulamalarında daha fazla hissediyor.

Nokia X serisi iki ekran özelliğine sahip: ana ekran canlı, kutucuk-bazlı bir tasarım sunuyor. Diğer ekran olan Fastlane ise, kullanıcıların telefonlarını nasıl kullandıklarını günbegün, anbean kaydediyor. Ana ekranı kaydırarak erişilen Fastlane'de yakın zamandaki pek çok aktivite görülebiliyor ve en sevilen uygulamalar arasında rahatça geçiş yapılabiliyor. Kullanıcılar bir cevapsız aramaya arayarak ya da mesajla dönebiliyor, takvim davetlerini kabul ya da ret edebiliyor, müzikçalarını kontrol edebiliyor – bunların tümü Fastlane ekranından kolayca yapılabiliyor. Üstelik Fastlane her zamankinden daha özelleştirilebilir ve sosyalleşme dostu. Kullanıcılar Fastlane'de görüntülenen bilgilendirmelerden istediğini seçebiliyor, sosyal ağlarındaki bildirimleri okuyabiliyor ve durumlarını Fastlane üzerinden güncelleyebiliyor.

Türkiye'de 14 Nisan tarihi itibariyle satışa sunulan Nokia X'in tavsiye edilen satış fiyatı 499 TL'dir. Nokia XL ise 2. çeyrek sonunda satışa sunulacak olup planlanan tavsiye edilen satış fiyatı 599 TL'dir.

Nokia X özellikleri:

• 4 inç kapasitif dokunmatik ekran
• 1 GHz Qualcomm Snapdragon Çift Çekirdek İşlemci
• 512MB RAM
• 3MP kamera
• Çift SIM
• 32GB'a yükseltilebilen bellek
• 1500 mAH pil
• Uydu GPS
• Akselerometre
• Mevcut renkler: Parlak Yeşil, Parlak Kırmızı, Açık Mavi, Sarı, Siyah ve Beyaz

Nokia XL özellikleri:

• 5 inç kapasitif dokunmatik ekran
• 1 GHz Qualcomm Snapdragon Çift Çekirdek İşlemci
• 768MB RAM
• 5MP flaşlı otofokus kamera
• 2MP ön yüz kamerası
• 32GB'e yükseltilebilir harici bellek
• 2000 mAH pil
• Uydu GPS
• Akselerometre
• Mevcut renkler: Parlak Yeşil, Turuncu, Açık Mavi, Sarı, Siyah ve Beyaz

Android'li Nokia X, Türkiye'de satışa sunuldu

Nokia X ve Nokia XL'ye yüklenmiş olarak geliyor.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener, Nokia X serisiyle ilgili şunları söyledi: "Android uygulamalarını, Nokia ve Microsoft servislerini bir araya getirdiğimiz X Serisi ile kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunuyoruz. Bu seriyle Nokia'nın tasarım anlayışı ve kalitesini, uygun fiyat segmentinde kullanıcılarımızla buluşturuyor olacağız. Uzun süredir beklenen Android uygulamalarını barındıran bu cihazın pazarda büyük heyecan yaratacağından eminiz."

Nokia X serisi, haritalar ve dahili sesli navigasyon içeren HERE Maps ve 13 milyon şarkıya ulaşabildiğiniz Nokia MixRadio dahil olmak üzere, kullanıcılar tarafından çok beğenilen ve kullanılan ücretsiz Nokia servislerini sunuyor. Nokia X Serisi ayrıca aralarında ücretsiz bulut depolama OneDrive kullanımı da dahil olmak üzere, en sevilen çoğu Microsoft servisine uygun fiyatlı bir giriş sağlıyor.

Kullancılar Skype, Facebook, Twitter, Viber, WeChat gibi entegre gelen uygulamalar dışında, Nokia X'e Nokia mağazadan ve 3. parti uygulama mağazalarından da uygulama indirebilecekler. Nokia X ile yüz binlerce Android uygulamasına ulaşmak mümkün olacak.

Lokal uygulamalar tarafında Yemeksepeti, Garanti Bankası, Mekanist, Karnaval Radyo, Eczane, Tüm Gazeteler, LigTV, Digiturk Play gibi popüler uygulamalar da Nokia Mağaza'dan indirilebiliyor. Gelecek dönemde birçok lokal uygulama, Nokia Mağaza'ya eklenmeye devam edecek.

Nokia X ailesi ürünleri ile sınırlı bir süre için bir aylık Skype Sınırsız Dünya Aboneliği'nden ücretsiz faydalanmak da mümkün. Bu özellik, Türkiye'nin de dahil olduğu 60'tan fazla ülkede sabit telefonlarla, 8'den fazla ülkede de cep telefonlarıyla uluslararası görüşme yapabilmeyi sağlıyor.

Okuyucu Yorumları