Android N'den yeni görüntüler sızdı!

Android N'in yeni Ayarlar menüsündeki yenilikler, sızan ekran görüntülerinde ortaya çıktı!

Android N'den yeni görüntüler

Google'ın mobil işletim sistemi platformu Android'in yeni sürümü Android N'in Mayıs'ta gerçekleşecek Google I/O etkinliğinde duyurulacağı tahmin ediliyor. Fakat merakla beklenen bu yeni sürüme dair bazı görüntüler internete sızmaya başladı bile. Android Police'te yayınlanan görsellerde, Android N'deki yeni Ayarlar uygulamasındaki farklılıklar ve yenilikler açıkça görülebiliyor.

Söz konusu Android N sızıntıları elbette nihai tasarımlar olarak kalmayabilir. Google geçtiğimiz yıl Android 6.0 Marshmallow'da yaptığı gibi bu yıl da yeni Android sürümünü I/O'da tanıtırsa Android N'i kullanmaya başlamak için bir süre daha bekleyeceğiz. Zira bu duyurunun ardından üç aylığına kullanımda olacak bir geliştirici ön izlemesinin ardından Android N bütün kullanıcılara sunulacak. Bu da görseldeki tasarımda bazı değişikliklere gidilmeye karar verilmesi için yeterince uzun bir süre.

Sol başta görülen ekran görüntüsü, Ayarlar uygulamasının mevcut Android 6.0 Marshmallow'da nasıl göründüğüne dair bir referans. Onun yanındaki diğer iki ekran görüntüsü ise uygulamanın Android N'de nasıl görüneceğine dair bir fikir veriyor.

Resimlerden de fark edilebileceği gibi en yukarıdaki 'Do Not Disturb' ifadesi bir açılır menü şeklinde görülüyor. Bir diğer önemli yenilik ise kullanıcıların çeşitli ayarların durumunu artık onu açmadan da görebilmeleri. Örneğin artık Veri Kullanımı'na girmeden sadece Ayarlar ana menüsü üzerinden 20.46 MB'lık bir veri kullandığınızı görebileceksiniz.

Kullanıcılar Ayarlar menüsünde bir düzey daha derine indikçe araya giren yeni bir menüyle karşılaşacaklar.

Bu sızıntıların nihayet bir doğruluk kazanıp kazanmayacağını görmek için elbette Google'ın resmi duyurusunu beklememiz gerekecek.

Android N'den yeni görüntüler sızdı!
Okuyucu Yorumları