Android N'nin önizleme sürümü hazır!

Android'in bir sonraki sürümü Android N'nin geliştirici önizleme sürümü, beklenenden erken geldi!

Android N indirmeye sunuldu!

Android'in bir sonraki sürümü Android N'nin geliştirici önizleme sürümü, sürpriz biçimde indirmeye sunuldu.

Android N'nin Google I/O 2016'da ortaya çıkması bekleniyordu ancak görünüşe bakılırsa Google, erken davranmayı tercih etti. Mobil işletim sisteminin yeni sürümünü deneyebilmek için Pixel CE, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus Player veya Nexus 9'a ihtiyacınız var. Google, Nexus 5'in Android N için çok eski olduğunu düşünüyor olsa gerek; telefonu listeye dahil etmemiş.

Android N'in önemli yenilikleri arasında tabletlerde ekranı ikiye bölebilme, mesajlara uyarılar üzerinden direkt olarak cevap verebilme, daha zengin ve etkileşimli uyarılar var. "Android N" adıyla karşımıza çıkan işletim sisteminin ismi ise gizemini koruyor.

Android N'nin önizleme sürümü hazır!

Android 6.0 Marsmallow'da sunulan Doze modu, uygulamaların pil tasarrufunu kısıtlayarak pilden tasarruf etmenizi sağlıyordu. Yeni sürümüdeyse işlevin Android N'nin RAM tüketimini azaltacağı söyleniyor. Son olarak yeni işlevler arasındaki Data Saver, kotanızı doldurmaya yaklaştığınızda arka plandaki veri tüketimini duraklatıyor ve uygulamalara daha az veri tüketmelerini söylüyor.

Android N hakkında tüm bildiklerimiz... Tıklayın...

Android N'nin final sürümü, planlar yolunda giderse bu yaz cihaz üreticilerine ulaştırılacak. Final sürümün Android N'yi destekleyen telefonlarımıza ve tabletlerimize gelmesi ise sonbaharı bulacak.

Okuyucu Yorumları