CES 2014'te onlar da var!

CES 2014'te sadece cep telefonları ya da televizyonlar yok! İşte fuarın "en büyük" misafirleri...

CES 2014'te onlar da var!

CES 2014'te otomobillerle ilgili birçok heyecan verici yeniliğin ortaya çıkacağı kesin. Şu an bildiğimiz tek şey ise Audi'nin çoklu ortam platformları için Android'den ve Nvidia çiplerinden faydalanacağı.

Audi ve Google'ın planları hakkında şu an çok fazla detaya sahip değiliz ancak otomobil içi sistemlerinde Android'i kullanacak otomobil üreticileri arasına General Motors ve Honda'nın da ekleneceğini söyleyebiliriz. Bunun yanında söz konusu otomobillerde kullanılacak Nvidia çipi, büyük ihtimalle yeni Tegra K1 olmayacak. Dolayısıyla ilk Android'li Audi'nin Tegra 4'le gelmesi bekleniyor.

Birden fazla otomobil üreticisinin Android'e aynı anda ilgi göstermesi, akla bazı soruları da getirmiyor değil. Örneğin bu, otomobillerdeki teknolojilerin giderek birbirine benzeyeceği anlamına mı geliyor? Bunun yanında Android'li otomobiller, Android'li cep ve tablet sahipleri için ne gibi avantajlar sunacak?

Bu arada Apple'ın Siri teknolojisini kullanarak konuştuklarınızı anlayan otomobillerin ortaya çıkmasını da bekleyebilirsiniz. Otomobili sesle kontrol etmedeki sorunlar, Apple'ın teknolojisiyle sorun olmaktan çıkabilir. Bunun yanında Apple'ın iOS'u otomobillere tamamen entegre etmesi beklenmiyor.

Bunun yanında kendi kendine giden otomobillerin de zamanı yavaş yavaş geliyor. Bu tür taşıtlar her ne kadar bazı endişelere neden olsa da, bu endişelerin otomatik otomobillerin faydaları tarafından ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz.

CES 2014'te ortaya çıkacak yeni otomobil teknolojilerini heyecanla bekliyor ve öğrendiklerimizi sizlere paylaşıyor olacağız.

Okuyucu Yorumları