Android P, Qualcomm ile Hızla Çoğalacak

Qualcomm, Android'in yeni sürümünün piyasada daha hızlı yer almasına yardımcı oluyor.

Android P'ye Qualcomm takviyesi!

Qualcomm Technologies Inc., Google'ın yeni nesil işletim sistemi Android P'nin seçili Qualcomm Snapdragon mobil platformunda yer alması için çalıştığını duyurdu.

Android P'ye erken erişim sahibi olan Qualcomm Technologies, Snapdragon 845, 660 ve 636 Mobil Platformları'nın yazılımını optimize ederek orijinal ürün üreticilerinin (OEM) piyasaya sürüldüğü anda Android P'yi kullanmaya hazır olmalarını sağlayacak. Qualcomm Technologies'in mobildeki lider konumu ve kapsayıcılığı, Google'ın işletim sistemi güncelleme döngüsünün hızını iyileştirmesini ve OEM'lerin bir önceki Android işletim sistemi sürümlerine kıyasla son yazılım iyileştirmelerini daha hızlı ulaştırmasını sağlıyor.

Qualcomm Technologies Inc. Ürün Yönetim Müdürü Mike Genewich konuyla ilgili "Yazılımımızın Android P ile ön entegrasyonunu gerçekleştirmek için Google ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Bu entegrasyon ile ürünümüzü OEM'lere üretime hazır olarak sunabileceğiz. Google ve Qualcomm Technologies'in güçlenen işbirliği üzerinden, Android pazarını genişletmek ve Snapdragon mobil platformunu temel alan cihazların piyasaya sürülmesini kolaylaştırmak için çalışmalara başlıyoruz," dedi.

Google'ın Mühendislik Başkan Yardımcısı Dave Burke ise "Treble Projesi, cihaz imalatçılarının platform güncellemelerini kolaylaştırmak için tasarlanan yeni bir donanım arayüz mimarisidir. Snapdragon silikonunda Android P'nin elverişli uygulaması için Qualcomm Technologies ile yakın olarak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayede cihaz imalatçıları en son Android inovasyonlarını geliştiricilere ve kullanıcılara çok daha hızlı ulaştırabilecek," dedi.

Okuyucu Yorumları