Android Silver'ın hikayesi başlamadan bitti!

Google'ın Android Silver projesi, daha tamamlanamadan pek çok sorunla karşılaştı gibi gözüküyor...

Android Silver'a ne oldu?

Sıklıkla söylentisi duyulan Android Silver programının, Google'ın istediği gibi, en iyi akıllı telefonları Android çalıştırırken gösteriyor olması gerekiyordu. Ayrıca perakende mağazalarında büyük bir yer kaplayarak, büyük ve pahalı reklam kampanyaları yürütüyor olması da gerekiyordu. Ancak bunların tamamı halen söylenti olarak karşımıza çıkıyor. Google, Android Silver hakkında henüz hiçbir şey açıklamış değil. Fakat böyle bir program varsa bile, firmanın bu konuda şüpheleri var gibi duruyor. The Information'ın iddiasına göre Android Silver, bazı çalışanların bu programın Google'ı ileri taşıması konusunda "ciddi şüpheler" duymalarından kaynaklı şu anda "beklemeye alınmış" durumda.

Nikesh Arora'nın firmayı terk etmesi de bu programa büyük bir darbe vurmuş gibi gözüküyor. Arora, Temmuz ayında Google'ı terk etmeden önce uzun bir süre satış patronu olarak görev yapmıştı. Daha da önemlisi, The Information'ın söylediğine göre Arora, Google'ın mobil endüstrideki iş bağlantılarını yönetmekteydi. Yani Arora'nın Google'dan ayrılması da Android Silver projesi adına pek yararlı olmuş değil ve üreticiler ile perakende mağazaları da Google'ın fikrine karşı "karışık tepkiler" vermiş durumdalar.

Başka bir deyiş ile yakın zamanda bir Android Silver tanıtımı ile karşılaşmayacağız gibi gözüküyor. Üst düzey akıllı telefonlar, normal Android sistemi ile çalışmaya devam edecekler. Her ne kadar projenin genel olarak doğru olamayacak kadar iyi olduğunu söylemek mümkün olsa da, Google'ın şu anda başka önceliklerinin bulunduğunu belirtmekte fayda var...

Okuyucu Yorumları