Android Wear 2.0 gecikecek!

Android Wear 2.0'ı bekleyenler biraz hayal kırıklığına uğrayacak, ancak heyecan verici gelişmeler de var!

Android Wear 2.0 gecikecek!

Android Wear 2.0'ı bekleyen akıllı saat sahipleri, biraz daha uzun bekleyecekler. Google'ın Android Wear'ın yeni sürümünü ertelediğine dair bilgi, firmanın üçüncü geliştirici önizleme sürümü duyurusunda, derinlerde keşfedildi.

Google, ilk başta Android Wear 2.0'ı 2016'nın son çeyreğinde yayınlamayı planlıyordu. Güncelleme, işletim sistemine saat yüzleri ve araçları, Material Design tasarım dili gibi önemli yenilikler ekleyecekti. Bir Google yetkilisi, Techradar'a yaptığı şu açıklamayla durumu doğrulamış oldu:

"Geliştirici programını 2017'nin başına kadar sürdürmeye karar verdik. Böylece geliştirici topluluğundan şimdiye kadar aldığımız geri bildirimlerin tümüne cevap verecek zamanımız olacak."

Android Wear 2.0 gecikecek!

Android Wear 2.0'ın gecikmesi bazılarımızı hayal kırıklığına uğratacak olsa da, üçüncü geliştirici önizleme birkaç heyecan verecek yenilik ile geldi. Bunlardan bir tanesi, Google Play Store. Artık saatinizden uygulamar arasında gezip, arama yapıp, yükleyebiliyorsunuz. Google geliştiricisi Advocate Hoi Lam, bir blog gönderisinde, yaptıkları araştırmalarda bu özelliğin sürekli olarak istendiğini keşfettiklerini söylüyor.

Yeni sürümde ilgi çeken bir başka yeni özellik, akıllı cevaplar sayesinde Google Allo'da olduğu gibi mesajlara hızla cevap verebilmeniz.

Google'ın yakın zamanda kendi Android Wear akıllı saatlerini tanıtacağı da söyleniyor. Bunun gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki hafta yapılacak Google etkinliğinde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları