Android Wear'lı saatler iPhone 7 ile çalışmıyor!

Sizi etkiliyor olma ihtimali düşük, ancak iPhone 7 ile bu cihazların "ciddi bir sorun yaşadığı" ortaya çıktı!

iPhone 7'yle çalışmıyorlar!

Android Wear'lı akıllı saatlerin çoğunun iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile çalışmadığı ortaya çıktı.

Apple'ın yeni telefonlarının yaklaşık iki hafta önce tanıtılmasının hemen ardından keşfedilen sorun, Moto 360, Asus Zenwatch, Fossil Q ve 1.500 dolarlık Tag Heuer Connected gibi saatleri etkiliyor. iPhone 6S'te ise böyle bir soruna rastlanmadığı söyleniyor.

The Verge'ün haberine göre iPhone 7, bu saatlerin yakında olduğunu Android Wear uygulaması sayesinde görüyor, ancak eşleştirme girişimi her seferinde başarısız oluyor. Siteye göre eşleştirme denemesi, aşağıdaki adımda takılıyor:

Android Wear'lı saatler iPhone 7 ile çalışmıyor!

Benzer uyumluluk sorunları Android Wear ile iOS 10 arasında da çıkmıştı, ancak Apple bunları iOS 10.0.2 ile onarmıştı. Bu sorun ise biraz daha ciddi görünüyor. Google'ın Android Wear takımı, bu "ciddi eşleştirme sorunundan" haberdar olduğunu ve onarım için çalıştıklarını söylüyor. Yani en azından Google'ın sorunu gidermeye çalıştığını biliyoruz.

Android Wear ve iPhone ikilisini kullananların sayısı muhtemelen çok fazla olmadığından, sorundan etkilenenlerin sayısı az olsa gerek. Yine de bu ikiliyi kullananların canının fazlasıyla sıkıldığından eminiz ve onarımın çok sürmeden gelmesini umuyoruz.

Okuyucu Yorumları