Android'de kilitleyen bir "MKV" açığı!

Android'li telefonunuzu adeta "felce uğratacak" yeni bir tehlike daha ortaya çıktı!

Android'de "MKV" tehlikesi!

Android'de videolarla ilgili sadece bir açık var diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Trend Micro'nun keşfettiği açık, özel düzenlenmiş MKV videoları yoluyla telefonunuzu kullanılmaz hale getirebiliyor.

Kötü niyetli MKV videosu, Android'in "mediaserver" hizmetinin kilitlenmesine neden olarak telefonun arayüzünü kısmen veya tamamen donduruyor, dahası çağrıları ve uyarıları sessize alıyor. Saldırının gerçekleştiği sırada telefonunuz kilitliyse, kilidi açmanız bile mümkün olmayabiliyor. Saldırganın telefonun bu durumundan faydalanarak sizden fidye istemesi mümkün olabilir.

Trend Micro, açık hakkında Google'ı Mayıs ortalarında bilgilendirmiş olsa da açık, "düşük öncelikli" olarak işaretlenmiş. Engadget'ın haberine göre açık "Android'in gelecekteki bir sürümünde" kapatılacak ve açığın kullanıldığına dair herhangi bir işaret bulunmuyor.

Açığın Android 4.3 ve üzerini kullanan cihazları etkilediği söyleniyor. Belirli uygulamaları kaldırıp, zararlı sitelerden uzak durarak açıktan etkilenmemek mümkün ancak açığa istemeden yakalanmak, hoş bir durum olmasa gerek.

Okuyucu Yorumları