Android'de otomatik oturum açma devri!

Google, Android uygulamalarında oturum açma yöntemini, yeni standartla birlikte bambaşka bir boyuta taşıyacak!

Android'de otomatik oturum açma devri!

Android'de uygulamalara oturum açmak yakında çok daha kolay bir hale gelecek. Google ve parola yöneticisi Dashlane'in duyurduğu yeni oturum açma protokolü, tüm uygulamalara hiçbir şey yapmadan oturum açabilmenize izin veriyor.

Google Smart Lock'a benzer şekilde çalışan yeni Open YOLO (You Only Login Once - Bir Kez Oturum Açarsınız), Chrome'da sakladığınız parolaları uygulamalar ve web sitelerinde kullanmanızı sağlıyor. Bununla birlikte Chrome'un parola yöneticisini kullanmak yerine, istediğiniz parola yöneticisini kullanabiliyorsunuz.

Şu an uygulamalara oturum açmak için önce parola yöneticinizi açmanız, ilgili girdiyi bulmanız ve parolanızın yapıştırılmasını beklemeniz gerekiyor. Open YOLO'yla birlikte her şey otomatik hale geliyor, böylece yeni bir telefonda ilk kurulumunuzu yapmak kolaylaşıyor.

Open YOLO'nun kullandığı açık protokolü resmi olarak destekleyen tek parola yöneticisi, şimdilik Dashlane. Ancak protokol açık olduğundan diğer parola yöneticileri, gelecekte ondan faydalanabilecek. Open YOLO şu an sadece Android'de çalışıyor ancak Dashlane, onu "Android'in ötesine" taşımak için çalıştıklarını söylüyor. Yani iOS için umut var.

Karışık harflerden, sayılardan ve karakterlerden oluşan parolaları hatırlamak zor bir iş olduğundan çoğumuz ya korkunç parolalar seçiyor, ya da parmak izi tarayıcısı gibi yöntemlerden faydalanıyoruz. Open YOLO, parolaları öldürmek üzere atılan, hepimizin işini kolaylaştıracak doğru bir adım gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları