Android'de Parmak İzi Sensörünü Kullanmanın 6 Yolu!

Android'li telefonunuzdaki parmak izi sensörüyle uygulamaları kilitlemek ve fazlasını yapmak bu uygulamalarla mümkün!

Parmak izi sensörü bunları da yapar!

Parmak izi sensörü sessizce telefonlarımızı kuşatmaya başladı. Bu yeteneğe sahip telefonlar, bir dokunuşla ekran kilidini açmamızı sağlıyorlar, böylece bizi sayısal kodlar girme zahmetinden kurtarıyorlar.

Ama bir dakika durun. Parmak izi sensörüyle yapılabilecek daha birçok şey olmalı. Haklısınız, onunla uygulamaları kilitleyip açmaktan uyarı panelini açmaya, birçok görevi yerine getirebilirsiniz. İşte Android'de parmak izi sensörünü gerçek potansiyeliyle kullanmanızı sağlayacak 7 harika uygulama.

1. App Lock

Telefonunuzu parmak izinizle açmaya alıştığınıza göre bir sonraki adımınız, uygulamalarınızı güven altına almak olmalı. App Lock ile mesajlaşma uygulaması, banka uygulamaları gibi herkesin ulaşmasını istemediğiniz uygulamaları parmak izinizle koruyabilirsiniz.

Google Play'den indirin: App Lock

2. Dactyl - Parmak İzi Kamerası

Dactyl, parmak izi sensörünü bir deklanşör düğmesi gibi kullanmanızı sağlıyor. Bunun için uygulamaya erişebilirlik izni sağlamanız gerekecek. Uygulama, Nexus ve Pixel gibi parmak izi sensörü arkada bulunan cihazlarda, sensörün önde bulunduğu cihazlara kıyasla daha çok işe yarıyor.

Google Play'den indirin: Dactyl

3. Fingerprint Quick Action

Google Pixel'de parmağınızı parmak izi sensörü üzerinden aşağıya doğru çekerek uyarı merkezini açabiliyorsunuz. Fingerprint Quick Action, bu işlevi parmak izi sensörü olan her cihaza taşıyor. Uygulamayı kullanmak için cihazınızın root'lu olmasına gerek yok.

Google Play'den indirin: Fingerprint Quick Action

Focus Gallery ve Diğerleri

Focus Gallery ve Diğerleri

4. Focus Gallery

Yapmak istediğiniz uygulamaları kilitlemek değil, sadece fotoğraflarınızı korumak veya saklamak ise aradığınız, Focus Gallery. Bir galeri uygulaması olan Focus Gallery, hızlı, sade ve yeteri kadar işlevsel. Uygulama ücretsiz olsa da, parmak iziyle koruma işlevi için 2,99 dolarlık bir uygulama içi satın alma yapma yapmanız gerekiyor. Bunun ardından Vault işlevini kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Vault'a eklenen medyalar, gizleniyor ve koruma altına alınıyor.

Google Play'den indirin: Focus Gallery

Keep Safe'in yalnızca fotoğrafları saklamaya yarayan ücretsiz bir uygulaması da var ancak daha basit ve Focus gibi bir galeri görünümü sunmuyor.

5. LastPass

LastPass, herkesin kullanabileceği bir parola yöneticisi. Çoklu platform desteği bulunan yazılım, Android'de parolaları başarıyla doldurabiliyor. LastPass'ta sizi ana parolayı veya PIN kodunu girmekten kurtaran parmak izi sensörü desteği de bulunuyor.

Google Play'den indirin: LastPass

LastPass en popüler parola yöneticisi olsa da, türünün parmak izi desteği sunan tek örneği değil. Parmak izi sensörü, aşağıdaki parola yöneticilerinde de göz atabilirsiniz:

6. Journey

Günlükler oldukça kişisel birer eşya olduklarından, bunu Android'e taşımak istiyorsanız Journey gibi gizliliğe önem veren bir uygulama kullanmanızda fayda var. Journey sadece hoş görünmeyle ve faydalı işlevler sunmakla kalmıyor, üstün gizlilik işlevleri de sunuyor. Uygulamayı kullanmaya başladıktan sonra passcode'u etkinleştirin. Daha sonra parmak izini etkinleştirin. Artık günlükleriniz, meraklı gözlerden gizli, güvende olacak.

Google Play'den indirin: Journey

Okuyucu Yorumları