Android'e sesle kilit açma işlevi geldi!

Çok yakında Android'li telefonunuzun kilidini bu şekilde açmanız mümkün olacak!

Android'e yeni kilit işlevi!

Google, Android'li telefonlarımızın kilidini parola yazmadan açmamız için yeni fikirler denemeye devam ediyor. Android'in en son sürümü Lollipop'taki Trusted Places (Güvenilir Konumlar) ve Trusted Face (Güvenilen Yüz) gibi işlevlerin ardından firmanın sadece sesinizle oturum açmanızı sağlayacak bir işlev üzerinde çalıştığı, hatta bu işlevi kullanıma sunmaya başladığı anlaşıldı.

Android Police'in ortaya çıkardığı ve ekran görüntülerini paylaştığı Trusted Voice (Güvenilen Ses) işlevi, sadece "Ok Google" diyerek telefonunuzu açmanızı sağlıyor. Ancak işlevin çok güvenilir olmayacağı, paylaşılan görüntüdeki uyarıdan anlaşılıyor. Uyarıya göre PIN kodundan daha güvensiz olan Trusted Voice, benzer bir sesle veya ses kaydınızla cihazınızın kilidini açabiliyor.

Android Police, işlevin bazı kullanıcılarda işler halde olduğunu doğruladığını söylüyor. İşlev, Android'li telefonlara her zaman olduğu gibi "kademeli" olarak dağıtılıyor; bu yüzden onu kullanamıyorsanız, size ulaşması bir miktar zaman alabilir.

Okuyucu Yorumları