Android'i iOS'un önüne geçiren 7 şey!

Android - iOS tartışmalarında Android'i savunanların en büyük 7 "silahı" yazımızda...

Android'in 7 büyük silahı!

Apple tutkunlarıyla sıkı Android'ciler arasındaki bitmek bilmeyen tartışmanın başlangıç noktası hep şu soru cümlesi: Android mi daha iyi, iOS mu?

Hangisinin işletim sisteminin daha iyi olduğu çok göreceli bir konu olsa da, bugünkü yazımızda size Google'ın işletim sistemini Apple'ınkinden biraz daha üstün kılan 7 özelliği sıralamak istiyoruz.

Kişiselleştirme olanakları

Google'ın mobil platformu, açık kaynak kodlu yapısı sayesinde yüksek bir kişiselleştirme potansiyeline sahip. Yazı tiplerinden widget'lara, uyarılardan launcher'lara işletim sisteminin birçok öğesini dilediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün.

Açık sistem

İşi biraz daha öteye taşımak ve normalde dokunulmayan sistem özelliklerine ulaşmak isteyen kullanıcılar, amaçlarına root erişimi sayesinde kolayca ulaşabiliyorlar. Custom ROM'lar ile farklı bir Android sürümüne geçmeniz bile mümkün oluyor.

Cihaz seçeneğiniz çok

Android'li bir cihaz arıyorsanız, geniş bir ürün yelpazesinden seçim yapabileceksiniz. Samsung, LG, Sony, HTC ve Motorola'nın su geçirmezlik, parmak izi tarayıcısı gibi farklı yeteneklere sahip telefon ve tabletleri var. Bu sayede kendi ihtiyaçlarınıza en uygun cihazı bulma ihtimaliniz yüksek.

Harici depolama seçeneği ve 3 avantaj daha!

Harici depolama seçeneği ve 3 avantaj daha!

Harici depolama seçeneği

Android'li telefonunda bolca depolama alanına sahip olmak isteyenler, en büyük depolama alanını sunan modeli satın almak zorunda değiller. Çoğu üretici, telefonuna depolama alanını 128GB'a kadar genişletmenizi sağlayacak bir microSD kart slotu ekliyor.

Bağımsız veri aktarımı

Örneğin Android'li telefonunuza müzik aktarmak isterseniz, ek bir yazılıma ihtiyaç duymayacaksınız. Dosyaları sürükle-bırak yoluyla telefonunuza kopyalayabilir veya Google'ın eşitleme hizmetlerinden faydalanarak aktarabilirsiniz.

Uygun fiyatlı cihaz seçeneği

Herkesin telefona dökecek binlerce lirası olmayabilir. Android'li cihazlarda giriş modelleri çok uygun fiyatlardan başladığından, bu önemli bir sorun değil. 1.000 TL'nin altında gayet iyi telefonlar bulmanız mümkün.

Standart bağlantı

Android'li cihazların neredeyse hepsi, micro USB bağlantısıyla geliyor. iOS cihazlarında ise Apple'ın özel bağlantısına ihtiyacınız var.

Okuyucu Yorumları