Android'i USB Bellekten Çalıştırın

Tam teşekküllü bir Android 6.0.1'i, Windows'lu PC'nizde, üstelik kurulum bile yapmadan çalıştırmanın yolunu gösteriyoruz...

PC'nizde, USB'den Android 6.0 çalıştırın

Android 6.0 uzun zamandır hizmetinizde. Artık Android 7.0 Nougat piyasada. Tabii ki telefon üreticilerinin güncelleme konusundaki malum hızları, yeni Android'in pek çok telefona gelmesini halen engelliyor.

Android 6.0.1'i Windows PC'nizde, üstelik kurulum bile yapmanıza gerek kalmadan kullanmanız mümkün. Bu yazımızda, işte bunu yapmanın kolay yolunu anlatacağız.

Sadece bir USB bellek ve biraz da uğraş ile bilgisayarınızdan Google Play'e ulaşıp Android uygulamalarını kullanabiliyorsunuz. Hem de bunu, gerçek bir Android 6.0.1 işletim sistemi içerisinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Android'i PC'nize yüklemeden önce, sahip olduğunuz donanımın desteklenip desteklenmediğini bu listeden kontrol etmeniz gerekiyor. AmaPC'niz listede yoksa çok da üzülmeyin ve aşağıdaki yolu takip etmeye devam edin. Zira bahsedeceğimiz yol sayesinde, listede olmayan pek çok sistemde de Android'i kullanmak mümkün. Biz, denememizi Lenovo ThinkPad dokunmatik laptop'ta yaptık ve elde ettiğimiz sonuç, gerçekten başarılıydı.

Adım 1: Android'i indirin

Android'i laptop'unuzda, netbook'unuzda, ultrabook'unuzda veya PC'nizde güvenle deneyebilirsiniz. Sadece Android'in USB belleklere özel sürümünü indirdiğinizden emin olun. Ardından PC'nizi bu USB bellek ile başlatmanız gerekecek. Aşağıdaki bağlantıdan dilediğiniz Android sürümünü indirebilirsiniz. İşin güzel kısmı, listenin en tepesinde Android 6.0.1'in bulunuyor olması.

İndirme bağlantılarını burada bulabilirsiniz.

Adım 2: Android'i USB belleğe kurun

Ücretsiz bir araç olan UNetbootin ile Android'i USB belleğinize kurabilirsiniz. Android'in sistem gereksinimleri oldukça düşük, dolayısıyla onu eski bir bilgisayarda da deneyebilirsiniz. Ama 8GB RAM'li güçlü bir bilgisayar, size hiçbir mobil cihazda bulamayacağınız hızı sunacaktır.

Android 6.0.1'in ISO imaj dosyası, yaklaşık 640MB. Dolayısıyla 2GB'lık bir USB bellek size yetecektir. Tabi ki daha hızlı ve daha fazla alan sunan bir USB bellek, sistemin daha hızlı çalışması anlamına geliyor.

UNetbootin ile imaj dosyasını USB belleğe kurduktan sonra, yapmanız gereken PC'nizi, USB bellek ile başlatmak. Bunu, BIOS ayarları yardımıyla ayarlamanız hiç de zor değil.

PC'niz USB bellekten açıldığında, yanında LIVE yazan seçeneği seçerek, doğrudan USB bellekteki Android'i, kuruluma ihtiyaç duymadan açmanız mümkün. Android'i sürekli olarak kullanmayı düşünüyorsanız, Installer seçeneği ile PC'nizin sabit diskine yüklemeniz de mümkün.

Mağazadan uygulama yükleyebilirsiniz

Mağazadan uygulama yükleyebilirsiniz

Biraz bekleyin ve Android'in açılışına şahit olan. Giriş ayarlarını yaptıktan sonra, karşınızda Android ekranını göreceksiniz. Artık Android'li PC'nize Google Play üzerinden uygulama yüklemeniz mümkün. Yaptığımız denemelerde, FIFA Mobile, Score Hero gibi oyunların, Google Maps ve Yandex Navigasyon gibi uygulamaların sorunsuz çalıştığını gördük. Ancak bazı uygulamaların çalışmayı reddettiğini görürseniz de şaşırmayın.

Hepsi bu kadar... Android 6.0.1 ile PC keyfini doyasıya yaşamanızı dileriz...

Android'i USB belleğe kurun

Okuyucu Yorumları