Android'in WhatsApp'ına yeni yetenek geliyor!

WhatsApp, yeni sürümü ile birlikte artık bunu da yapabilecek...

WhatsApp'a yeni bir yetenek!

Android'deki WhatsApp kullanıcıları, yapılan duyuruya göre mesajlarını çok yakında Google Drive'a yedekleyebilecekler.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı Android'de kullananlar, yeni duyurulan bir entegrasyon sayesinde gönderip aldıkları mesajları, fotoğrafları, sesli mesajları ve videoları Google Drive hesabına bağlanıp yedekleme imkanına sahip olacak. Verilerin günlük, haftalık veya aylık olarak otomatik biçimde yedeklenmesi, kullanıcı tarafından seçilebilecek. Dileyen kullanıcılar, videoları yedeklemenin dışında bırakabilecekler. Firma, gizlilik konusunda hassas kullanıcılara kişisel reklamlar için kullanıcı verilerinden faydalanmayacağını söylüyor.

Google Drive, Google tarafından geliştirilen Android'in "doğal" depolama hizmeti olduğundan WhatsApp'ın bu hizmeti seçmesi şaşırtıcı değil. Ancak WhatsApp'ın yedekleme için ana şirketi Facebook'un altyapısını kullanmamış olması, ilginç bir detay.

Android'deki WhatsApp, bu yenilikle birlikte iOS'un WhatsApp'ına yakınlaşmış olacak. WhatsApp, iPhone'da yedekleme için Apple'ın iCloud bulut depolama hizmetini kullanıyordu. Android'in yeni yedekleme işlevi, önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak ve sunulduğunda, Ayarlar bölümünde görünecek.

Okuyucu Yorumları