Android'in yeni kabusu: MazarBOT

Android'li cihazlar için yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Adres ise, bu kez Rusya...

Hedef yine Android!

Bir süredir internetteki bazı Rus yeraltı forumlarında bahsi geçen, Android için yeni bir kötü amaçlı yazılım programı ilk büyük sahneye çıkışını nihayet gerçekleştirdi.

MazarBOT adı verilen bu yazılım Android cihazların bütün kontrolünü ele geçirebiliyor ve çevrimi bankacılık hesapları olan kullanıcıların bu bilgilerini hedefliyor. IT güvenlik uzmanı ve Kopenhag merkezli CSIS Security Group'un kurucusu Peter Kruse, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "MazarBOT'un şimdiye kadar Dark Web üzerindeki çeşitli web sitelerinde satış amaçlı tanıtıldığını fakat söz konusu kodun ilk defa geçtiğimiz günlerde aktif saldırılarda kullanıldığını" ifade ediyor.

Rus yetkililer tarafından dikkat çekmemek için yalnızca Rusya dışındaki ülkelerde görülen MazarBOT, gerekli yüklemeleri yaptıktan sonra cihazın konumunu İran'ın telefon koduyla başlayan bir numaraya "Thank you" mesajıyla SMS olarak gönderiyor.

Telefonun büyük bir kısmını kontrol etmeyi başaran bu kötü amaçlı yazılım Kruse'a göre oldukça gelişmiş bir altyapıya sahip.

Okuyucu Yorumları