Android'li cebinizi güvenli modda başlatın!

Android'li telefonunuzu veya tabletinizi güvenli modda başlatmanın yolunu açıklıyoruz!

Android'de Güvenli Mod!

Güvenli mod sayesinde açılmayan bilgisayarımızı açıp, sorunları yakından inceleme fırsatı bulabiliyoruz. Peki böyle bir işlev, Android'li telefonunuzda da var mı?

Cevap evet, Android'li cihazınızı güvenli modda başlatmanız mümkün. Bunun için telefonunuzu her zaman kapatırken yaptığınız şekilde, güç düğmesini basılı tutun ve bırakın. Şimdi "Kapat" seçeneğinin üzerine dokunun ve telefon, güvenli mod uyarısını gösterene kadar basılı tutun. Uyarı göründüğünde telefonunuzu güvenli modda yeniden başlatmak için Tamam'a dokunun.

Güvenli modda telefonunuza daha önce indirmiş olduğunuz uygulamaların hiçbirini çalıştıramayacaksınız. Güvenli modun etkin olup olmadığını ekranın sol altında görüntülenen "Güvenli mod" veya "Safe mode" ibaresi sayesinde anlayabilirsiniz. Bu mod sayesinde sorunların yüklediğiniz bir uygulamadan mı, yoksa Android'in kendisinden mi kaynaklandığını tespit etmeniz mümkün. Güvenli mod, tüm uygulamaları devre dışı bıraktığından, örneğin sadece Instagram uygulamasını devre dışı bırakmanız mümkün olmuyor.

Güvenli moddaki işiniz bittiğinde normal moda geri dönmek için, telefonu her zamanki gibi kapatın ve tekrar açın.

Okuyucu Yorumları