Android'li Nokia telefondan haber var!

Pek çok Nokia hayranının merakla beklediği Android'li telefondan yeni haberler var!

Nokia'dan ilk açıklama geldi!

Mobil cihazlar bölümü Microsoft tarafından satın alınan Nokia, bir süredir sessiz bir hayat sürdürüyordu; ta ki yeni bir telefon üretmeye hazırlandığı iddiaları ortaya atılana kadar. Firmanın yeni bir telefonla geri dönüş yapacağı çok uzun zamandır kulaktan kulağa dolaşan bir söylenti ve şimdi bu söylenti hakkında ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Finlandiyalı firmanın akıllı telefon piyasasına Android'li bir telefonla tekrar giriş yapacağı bir süredir konuşulmaktaydı. Hafta sonu yayılan yeni haberlere göre Nokia'nın Çin ayağının başkanı Mike Wang, firmasının 2016'da yeni Android'li telefonları üretmek üzere Çin'deki fabrikaları kullanacağını söylediği yönündeydi. Bu sözler, pek çok kaynak tarafından, telefon iddiasının ilk kez doğrulamış olduğu şeklinde yorumlandı.

Ancak bu haberlerin hemen ardından, şirket tarafından resmi bir açıklama geldi. Nokia, yaptığı resmi açıklamada 2016 yılında Android'li bir telefon üreteceğini kesin olarak yalanladı. Bu yalanlamada şirketin Android'li ya da farklı bir işletim sistemi ile çalışan yeni bir telefon hazırladığı haberleri kesin bir dille reddedildi. Önemli bir Nokia çalışanının ağzından çıktığı iddia edilen sözlerin ise, yalan haberden öteye gitmediğine vurgu yapıldı.

Kısacası Nokia, şimdilik telefon pazarına geri dönmeye pek niyetli gibi görünmüyor. Ama ateş olmayan yerden duman çıkmayacağı da unutulmamalı...

Okuyucu Yorumları