Android'li telefonlara Windows 10 geliyor!

Bu Android telefonlar, çok yakında Windows 10 Mobile'ı da çalıştırabilecek!

Android'li cebe Windows 10!

Microsoft, Windows Phone satışlarında çok başarılı olmayabilir ancak bu onun mobil işletim sisteminin fanları olmadığı anlamına gelmiyor. Şirket şu an tamamen yeni bir stratejiye odaklanmış durumda. Bu da Android telefonları Microsoft işletim sistemine dönüştürme fikri.

Bu yaklaşımla ilgili uzun bir süredir çeşitli söylentiler vardı. Şirketin mobil sıkıntılarından kurtulmak için bu şekilde olası bir çözüme yönelebileceği biliniyordu. Hatta Microsoft ile Xiaomi bu konu hakkında pilot uygulama yapmış ve Windows 10 Mobile işletim sistemi şirketin amiral gemisi MI4 üzerinde çalıştırılmıştı.

Bu ne yazık ki sadece sınırlı sayıda kullanıcıyı kapsayan küçük ölçekli bir beta testti. Ancak Windows 10 Mobile fanları için iyi bir haber var. Microsoft'tan Joe Belfiore, herkesin kendi Xiaomi cihazında Windows 10 Mobile işletim sistemini kullanabilmesi için önümüzdeki birkaç hafta içinde Çin'de bir insider programının başlatılacağını duyurdu. Belfiore ayrıca Windows 10 Mobile sürümünü birden fazla cihazın çalıştırabileceğinin de ipuçlarını verdi.

Eğer doğruysa, programın Xiaomi'nin yanında daha fazla cihaz ve üreticiyi kapsayacağını söyleyebiliriz. Bu durum özellikle Windows ekosistemi için büyük bir katkı sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları