AOC, ilk VR gözlüğüne sahip sürükleyici ekranını sundu

Ekran piyasasının önde gelen küresel markalarından AOC, sanal gerçeklik gözlüğünü gamescom fuarında sundu.

AOC'den ilk VR gözlük geldi

Sanal gerçeklik hep "bir sonraki büyük olay" olarak hayal edildi ve bu yoğun ilginin doruğa ulaşmasından kısa bir süre sonra da fena halde başarısızlığa uğradı. Ancak 2016'da, bütün işaretler, bu kez sanal gerçeklik gelişiminin ve altında yatan teknolojinin kalıcı olacak kadar sağlam olduğuna işaret etmektedir. Öyle ki Goldman Sachs, Ocak 2016'da yayımlanan raporunda sanal gerçekliğin "pek çok milyar dolarlık bir endüstri yaratma potansiyeli" olduğunu ve "muhtemelen PC'nin doğuşu kadar oyunun kurallarını değiştiren" bir özellik taşıdığını belirtmektedir. Kullanım durumları ise kişisel bilgisayarlar ve akıllı telefonlar kadar muhtelif.

Oyun (ve askeri) gibi bariz olan kullanımların yanı sıra, video eğlencesi, canlı etkinlikler, eğitim, sağlık, mühendislik ve hatta perakende ve gayrimenkul gibi alanlarda da kullanılıyor. Şu anda oturduğunuz dairede, koltuğunuzdan kalkmadan, yüzlerce ve hatta binlerce kilometre uzaktaki yeni evinizin ilk elden bir görüntüsünü mü istiyorsunuz? Sanal gerçeklik setini takın ve şöyle bir dolaşın... Üstelik teknoloji ilerledikçe bu liste daha da uzayacak.

EMEA Bölgesi Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer şunları söyledi: "AOC'de biz, dünyanın en büyük ekran üreticisinin iştiraki olarak, ister masa ister kafaya takılan olsun, her zaman ekran sektöründeki gelişmelerde ön sıralarda yer almaktayız. Yeni sanal gerçeklik setimizin büyüleyici bir gelişimin yalnızca başlangıcı olduğundan ve çok da uzak olmayan bir gelecekte AOC'nin müşterilerine daha da heyecan verici ürünler sunacağından eminim."

AOC'nin yeni sanal gerçeklik setinin prototipi gamescom'da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Okuyucu Yorumları