Apple, 13 inç'lik iPad mi yapyor?

iPhone'un boyutunu büyütmemek için bile yıllarca direnen Apple'dan, herkesi şaşırtacak bir haber!

Apple gazı aldı; durmuyor!

Apple tablet piyasasına hükmetmeye devam etse de çoğu kullanıcı en az onlar kadar iyi Android'li tabletlerin de farkına varmış durumdalar. Yenilik konusunda boş durmayı sevmeyen Apple ise yeni bir iddiaya göre 13 inç'lik bir tabletle tablet liderliğini pekiştirmek istiyor.

Çince web sitesi PadNews'un iddiasına göre Apple'ın üretim ortağı Foxconn, 11.4 veya 12.9 inç'lik ekranlara sahip tabletleri test etmeye başladı. Apple'ın "tam boyutlu" tabletinin ekran boyutu ise 9.7 inç. Sözkonusu "büyük" tabletin adının "iPad Maxi" olduğu, testte "ilerleyen aşamalara" ulaşıldığı ve Mart 2014'te satışa hazır olacağı iddia ediliyor.

Temmuz ayında Wall Street Journal'ın Apple kaynaklarına dayandırdığı haberi de firmanın "13 inç'ten biraz daha küçük bir tablet üzerinde çalıştığını" iddia etmişti. Eylül'de ise Çin merkezli United Daily News, 12 inç'lik iPad'in geliştirilme aşamasında olduğunu söylemişti.

Yine de tüm bu söylentilere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Henüz cihazdan herhangi bir görüntü sızmadığı gibi Apple'ın benzer biçimde üzerinde çalıştığı söylenen ancak bir türlü ortaya çıkmayan Apple televizyonu gibi başka cihazlar da var.

Okuyucu Yorumları