Apple AirPods'u denedik!

Apple'ın, 3.5mm kulaklık girişinin şokunu atlatmamızı sağlayan yeni kablosuz kulaklıkları AirPods'u denedik! İlk kararımız, içeride...

Apple AirPods'u denedik!

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın artık 3,5mm'lik kulaklık girişi yok ve AirPods, bu sorunu çözmeyi amaçlayan, tamamen kablosuz çalışan birer kulaklık. Tasarımı kablolu EarPods kulaklıklarıyla uyuşan kulaklıklar, başka yerde bulamayacağınız birkaç özelliğe de sahip.

iOS 10, macOS ve watchOS 3 ile Bluetooth bağlantıya göre daha iyi çalışan kulaklık, Apple markasını taşımayan cihazlarla Bluetooth üzerinden bağlanabiliyor.

Çıkış tarihi ve fiyat

Çıkış tarihi ve fiyat

AirPods'u iPhone 7'yle birlikte alamayacaksınız, çünkü kulaklıklar 16 Eylül'de çıkmıyor. Apple, kulaklıkları "Ekim sonunda" piyasaya süreceğini söylüyor. Fiyatı ise 159 dolar olarak belirlenmiş; dolayısıyla oldukça pahalı. Özellikle Beats Powerbeats2 Wireless Earbud kulaklıkların 120 dolar olduğunu düşündüğümüzde.

Sihirli bağlantı

Sihirli bağlantı

Apple'ın AirPods'u "sihirli" olarak adlandırmasının nedeni, onları kutusundan çıkardığınızda otomatik olarak açılıp yakındaki iPhone'unuza bağlanmaları. Yani bağlantı için menülerde dolaşmanıza hiç gerek yok.

Bir başka güzel işlev ise kulaklıklardan birini çıkardığınızda müziğin otomatik olarak duraklatılması. Bu sayede size bir şey söylendiğinde kulaklığınızı çıkarabiliyor ve karşınızdaki kişiyi rahatça duyabiliyorsunuz. Kulaklığı geri taktığımızda ise müzik devam etti.

Tanıdık stil ve rahatlık

Tanıdık stil ve rahatlık

AirPods, kablosu alınmış EarPods gibi duruyor. Kulaklıkların üzerindeki sap kısmı başta garip görünse de, bu saplar çenenize doğru bakıyorlar ve mikrofonlar yardımıyla söylediklerinizi duyuyorlar. Peki kulaklıklar düşmeden kulağınızda duruyor mu? Kafamızı gayet iyi biçimde salladığımızı ve AirPods'u düşürmeyi başaramadığımızı söyleyelim. Ancak farklı kulak şekillerine sahip kullanıcılarda farklı tecrübeler oluşabilir.

Ses kalitesi

Ses kalitesi

AirPods, gürültü iptali özelliği sayesinde, müziği kalabalık ortamlardaki gürültüyü sızdırmadan kulağınıza ulaştırıyor. Bu özellik, kulaklıkların üzerindeki mikrofonlar yoluyla sağlanıyor. Ortam sesi tamamen yok olmuyor, ancak zaten daha fazlasını beklemiyorduk. Test ortamı kalabalık ve gürültülü olduğundan, ses kalitesi hakkında değerlendirme yapmadık.

Pil

Pil

Pili beş saat dayanan AirPods'u kutusu sayesinde 24 saatten fazla kullanım süresi ekleyecek biçimde şarj edebiliyorsunuz. 15 dakikalık şarj, Apple'ın testlerine göre yüzde 50 ses seviyesinde 3 saat pil ömrü sunuyor.

İlk kararımız

İlk kararımız

3.5mm'lik kulaklık girişinin kaldırılmasının oluşturduğu şok, AirPods ile yumuşatılmaya çalışılıyor. AirPods, kablosuz tasarımı dışında EarPods'a çok benziyor. Kulaklığı çıkardığımızda müziğin duraklatılması hoş bir detaydı. 5 saat pil ömrü ve kutu yoluyla 24 saat ek pil ömrü, AirPods'u Ekim'de ilgi çekici hale getirecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları