Apple Aksini Düşünse de Tablo Pek İyi Değil!

Tim Cook her şey günlük güneşlik dese de, rakamlar Apple'a hiç de iyi şeyler söylemiyor...

Apple'ı üzecek tablo!

En yeni raporlar Apple'ın akıllı saat tarafında pek de parlak bir dönem geçirmediğine işaret ediyor. Buna göre en son veriler 2016'nın üçüncü çeyreğinde yalnızca 1.1 milyon ünite satışla Apple Watch'lara olan ilginin azaldığına işaret ediyor. Zira bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında 2.8 milyon ünite daha az.

IDC'nin yeni Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker istatistiklerine göre bu durum Apple'ın giyilebilir cihaz pazarındaki payında çok ciddi bir düşüş anlamına geliyor. Firmanın 2015'te yüzde 17.5 olan pazar payı bir yıllık bir sürenin ardından yüzde 4.9'a gerilemiş durumda.

Söz konusu tablonun ikinci nesil Apple Watch'ların piyasaya sürülmesinde geç kalınmasıyla ilgili olduğunu söyleyebiliriz. IDC ayrıca akıllı saat kategorisindeki rekabetin giderek artmasının da bu durumda etkili olabileceğini öne sürüyor.

IDC'nin verilerine göre halihazırda satışı yapılan giyilebilir cihazların yüzde 85'inin fitness cihazlarından oluştuğu anlaşılıyor. Bu da akıllı saatler yerine artık fitness cihazlarının giyilebilir cihaz pazarını domine etmeye başladığını gösteriyor.

Apple CEO'su Tim Cook ise bu raporla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu tabloyu kabul etmedi ve kendi verilerinin Apple Watch'un harika bir iş çıkardığını ve bu yılın en popüler hediyelerinden birisi olacağını ifade etti.

Okuyucu Yorumları