Apple'ın aksiyon kamerası planı!

Ortaya çıkan patent, Apple'ın daha önce yakınından bie geçmediği bir alana daha gireceğini söylüyor!

Apple bunu da yapacak!

Her ne kadar hedef kitlesi önceleri daha çok ekstrem sporcular olsa da, son dönemde daha yaygın bir kitleye hitap etmeye başlayan aksiyon kameraları, cep telefonu üreticilerinin de ilgi alanına girmeye başladı. Buna son örneklerden biri de HTC olmuştu hatırlarsanız. RE kamerasıyla dikkatleri üzerine çeken HTC, böylece bu alanda GoPro'nun rakibi konumuna gelmişti. Şimdi buna ilişkin bir haber de Apple tarafından geldi. Apple, aksiyon kamerası üretme peşinde olduğunu aldığı bir patentle ortaya koymuş bulunuyor.

Apple'ın aldığı aksiyon kamerası patentine göre kamera cihazının üzerinde birden fazla lens olabilir. Ayrıca yine buna bağlı olarak birden fazla mikrofona da yer verilecekmiş gibi görünen cihazda, bu mikrofonlardan biri de sualtı için özel olarak geliştirilecek. Baş üzerine entegre edilebilecek bir aksesuarla gelecek olan kamera, yine Apple'ın akıllı saati Watch üzerinden kontrol edilebilecek ve çekilen videolar iPhone ile iPad'e aktarılabilecek.

Aksiyon kameralarının cep telefonu üreticileri tarafından geliştirilmeye başlaması en çok GoPro'yu vuracak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları