Apple, bu güç adaptörlerini geri çağırıyor!

Apple, 2003 ve 2015 yılları arasında, belli ülkelerde satışa sunduğu bu cihazları geri çağırıyor!

Apple, geri çağırıyor!

2003 ve 2015 yılları arasında Apple'ın AC güç adaptörlerinden birini satın aldıysanız size kelimenin tam anlamıyla "şok" yaşatabilecek bir haberimiz var; tabii aşağıdaki ülkelerden birinde yaşıyorsanız...

Teknoloji devi, bu yıllar arasında Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kıta Avrupası, Yeni Zelanda ve Güney Kore'ye gönderilen bu adaptörlerin teknik bir sorun nedeniyle potansiyel bir tehlike taşıdığını duyurdu.

Apple'dan yapılan açıklamaya göre bu hatadan etkilenen modeller bozulma ihtimalinin yanında dokunulduğunda elektrik çarpmasına neden olma gibi bir risk de taşıyor. Firmanın yaptığı ücretsiz geri çağırma kararı hatalı donanım şikayetine dayanan 12 hadisenin incelenmesinin ardından alındı.

Kullanımda olan Mac ve iOS cihazları, yani Mac, iPad, iPhone ve iPod'larda kullanıldığı belirtilen adaptörler ayrıca Apple World Travel adaptör kitleri arasında da yer alıyor.

Bu hatalı iki uçlu adaptörleri, kullanıcılara henüz bir şok etkisi yaratmadan tanımanın ise oldukça basit bir yolu var. Bunun için adaptörlerin ana Apple güç adaptörüne eklendiği iç taraftaki girişinin üzerine bakmalısınız. Bu alanda beş karakterden dördüne sahip olan ya da hiçbir karakter görünmeyen adaptörlerin hatalı olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için Apple'ın resmi sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları