Apple, bu küçük ama önemli sorunu çözdü!

Apple nihayet; birkaç bin Liralık bir MacBook'u birkaç bin liralık iPhone'a bağlamanın yolunu sundu!

...Ve Apple, sorunu çözdü!

Apple'ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttığı ve asıl büyük etkiyi yaratan cihazlarının kopardığı gürültü biraz dinmeye başladıkça, diğer detaylara da değinmenin vakti geliyor. Firmanın söz konusu etkinlikte görücüye çıkardığı ürünlerinden birisi de Lightning kablosu için sunduğu USB-C bağlantısı. Bu bağlantı özelliği sayesinde firma küçük fakat önemli bir sorunun da üstesinden gelmiş olacak.

Zira şimdiye dek 1.500 dolarlık bir Retina Macbook ve 600 dolarlık bir iPhone satın alanlar, bu iki cihazı birbirine bağlamanın daha iyi bir yoluna sahip değillerdi. Elbette bir adaptörle bu bağlantı kurulabiliyordu fakat bu hem oldukça pahalı hem de adaptörün boyutları ve ağırlığı yüzünden çok da konforlu olmayan bir çözümdü.

Kullanıcılar, birçok defa Wi-Fi sorunu yaşadıkları için iPhone'larını laptop'larından şarj etmek bazen sorun olabiliyordu. Zira Apple'ın en yeni ve en ince Macbook'unda, cihaz tek bir girişe sahip olduğu için bunu yapmak iyice zorlaşıyordu. İşte bu sorun nihayet giderilmiş gibi görünüyor. Tabi bunun için 25 doları gözden çıkarıp bu yeni kabloyu satın almanız gerekecek. İki iCihaz'ı birbirine sorunsuz bir biçimde bağlamak için hiç de fena bir teklif değil...

Okuyucu Yorumları