Apple, bu sefer de iMac ile geliyor

iPhone ve iPad sayesinde tarihinin en parlak zamanını yaşayan Apple'a bir iyi haber daha!

O da geri döndü!

Konu teknoloji olduğu zaman aklımıza ilk gelen cihaz şüphesiz PC'dir. Yıllardır evlerimizin bir köşesinde duran bu cihazlar, NPD tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre giderek küçülen bir pazar payına sahip.

PC'lerin bu küçülme durumu ise, öyle görünüyor ki iMac sistemlere yaramış. Bir internet sitesinin, NPD'nin analizcilerinden olan Gene Munster isimli tanınmış simadan aldığı bilgilere göre, iMac satışları geçtiğimiz yılının Ocak ayına oranla yüzde 31 oranında artış göstermiş. Munster'e göreyse bu artışın en büyük sebeplerinden bir tanesi, firmanın tam zamanında ve yeterli miktarda yeni cihaz üretebilmesi.

Apple CEO'su Tim Cook ise konu hakkında şunları söyledi; "iMac sistemleri üzerinde, yılın son çeyreğine bakılacak olursak, bazı kısıtlamalara gitmek zorunda kaldığımızı görüyoruz. Eğer üretimde çok daha hızlı davranabilseydik, şu an olandan çok daha fazla satış miktarına ulaşmış olurduk." Sözlerine eksik kalan üretim hacmini de genişleteceklerini ekleyen Cook; "Herkesin içi rahat olsun, iMac üretimini gözle görülür bir şekilde arttıracağız. Fakat buradaki talep o kadar fazla ki yılın ilk çeyreğinde kaynak ve talep oranını iyi bir şekilde ayarlamamız şimdilik çok zor gözüküyor." diyerek hem önemli bir müjde verdi, hem de istenilen oranda üretime geçmenin zaman alacağının altını çizdi.

Bir anda patlayan iMac satışlarının bir diğer sebebi ise, kullanıcıların hali hazırda satın aldığı iPhone ve iPad'lerinin ardından, Apple ekosistemine girerek birbirini destekleyen cihazlar kullanmak istemeleri olarak vurgulanıyor.

Okuyucu Yorumları