Apple'ın sıradaki büyük planı: 64-bit

Apple, 1 Şubat'a kadar süre verdi. Bu tarihten sonra iOS uygulamaları...

Apple'ın sıradaki büyük planı

Apple, iPad ve iPhone'ları sadece bir yıldan biraz uzun bir süre önce 64-bit ile tanıştırmış olabilir ama Cupertino'lu firma şimdiden 32-bit'in tamamen yok olacağı zaman için planlarına başlamış durumda. Firma artık geliştiricilerine, kodlarının Şubat 1 tarihinden itibaren 64bit'i desteklemek zorunda olduğunu söylemekte. Firma, şu anda var olanlara dokunmazken, yeni uygulamalar ve güncellemeler bu geçişi yapmak zorundalar. Teoride bu işlem oldukça kolay. Geliştiricilerin yapması gereken tek şey, uygulamaları en son araçlarla ve standart ayarlarla yapmak.

Ancak bu değişim, kullanmakta olduğunuz uygulamalar üzerinde belirli bir etki yaratabilir. En azından, iOS'un 32 ve 64-bit kodları arasında yapması gereken cambazlığı azaltacaktır. Bu da uygulamaların kendilerine anlamlı güncellemeler gelse de gelmese de daha iyi bir performans anlamına geliyor. Ayrıca bu yeni kural ile beraber, geliştiricilerin, yazdıkları uygulamaları A7 ve A8 çiplerine göre ayarlamaları da sağlanabilir. Uygulamaların daha isabetli olan 64-bit matematiğini kullanmaları gerekmese bile bunun sonucu olarak daha hızlı oyunlar, medya oynatıcıları ve diğer pek çok uygulama ile karşılaşabiliriz.

Apple'ın 32-bit desteğini tamamen kesmesi için önümüzde, büyük ihtimal ile, daha çok zaman bulunsa da, firmanın girdiği bu yolun sonu oldukça açık...

Okuyucu Yorumları