"Apple Car" tekrar göründü!

Apple'ın üzerinde çalıştığı gizemli otomobili, bu kez ciddi biçimde görünmüş olabilir!

"Apple Car" tekrar göründü!

Nisan'da kendini gösteren gizemli Apple otomobilinin ardından, Apple Car projesiyle ilgili olduğu düşünülen bir araç daha Kaliforniya sokaklarında göründü.

Cumartesi günü Saragota, Kaliforniya'da yoldan geçen ve TechRadar'ın kamerasına yakalanan aracın Apple'a ait olduğunun bir ispatı yok ancak önceki araca oldukça benziyor. Üst tarafta bulunan cihazlarda ise bazı değişiklikler var. Yaklaşık dört ay önce Apple ofis binalarının arasında dolaşan araç gibi, bu araç da beyaz renkli ve herhangi bir işaret içermiyor. Otomobilin tavanında dönen dört kamera bulunuyor. Kameraların artık siyah değil, beyaz olduğu ve daha yuvarlak bir şekle sahip olduğu gözleniyor. Yan taraflarda iki kamera, ön tarafta bir ve arka tarafta bir kamera bulunuyor.

Sistemin ön tarafında bulunan, sensörleri içerdiğine inanılan büyük kutu da beyaz ve ilk araçtakine göre daha küçük. Ön tarafta önceki otomobilde bulunmayan beyaz diskin GPS sensörü olduğu düşünülüyor. Önceki görüntülerde olduğu gibi, bu defasında da direksiyonda birisinin olduğu ve aracı tam olarak kontrol ettiği görünüyor. Sürücünün yanında da yere doğru bakan bir kişi bulunuyor.

Nisan'da görünen otomobil

Otomobilin Apple değil, bir başka firmaya ait olma ihtimali elbette var. Bir başka teori ise aracın Apple Maps'te yapılacak yeniliklerin bir parçası olması ve veri toplamakta kullanılması. Ancak Apple'ın halihazırda Maps araçlarının bulunması, bu ihtimali düşürüyor. Apple'ın gerçekten bir otomobil geliştirip geliştirmediğini ancak resmi bir açıklamayla öğrenebileceğiz ve araç hazır olana kadar hiçbir şey duymayabiliriz.

Okuyucu Yorumları