Apple'dan "Çok para istiyorlar!" davası

Yüksek patent ücretleri ödemek istemeyen Apple, bakın hangi dev şirketi dava etti...

"Çok para istiyorlar!" davası

İsveçli telefon devi Ericsson, yüz yıllık bir iletişim teknolojileri firması olarak bugünkü mobil cihazların varoluşunda önemli bir role sahip. Cep telefonlarının ilk dönemlerinde Nokia ile birlikte pazara hükmeden Ericsson, bir süre sonra mobil telefon birimini Sony'ye satmıştı ancak yine de bir cep telefonu markası olarak Ericsson'u kurtarmak mümkün olmadı. Yine de Ericsson'un teknoloji patentleri hala iletişim cihazlarında kullanılıyor.

Ancak Apple artık bu patentler için büyük ücretler ödemekten bıkmış durumda. Ericsson'u dava eden Apple, ABD mahkemelerine, firmanın eski patentlerinin artık mobil telefonlarda hayati önem taşımadığını ve Ericsson'un fiyatı çok fazla tuttuğunu belirtti.

Ericsson ise ücretlerinin yerinde olup olmadığının tespiti için mahkemeden talepte bulundu. Ericsson'un iddialarına göre, eğer Ericsson patentleri olmasaydı Apple telefonları bugün var olamaz veya böylesine popüler olamazdı. Apple ise kendi telefonlarını ve tabletlerini geliştirmek için milyarlarca dolarlık Ar-Ge çalışması yaptığını, Ericsson'un bu süreçte payının çok az olduğunu vurguluyor.

Bakalım, mahkeme kimi haklı bulacak.

Okuyucu Yorumları