Apple'dan "Netscape rehberi!"

Apple'ın bir zamanlar çalışanlarına dağıttığı bu rehberi görünce, eminiz siz de çok şaşıracaksınız!

Apple'dan "Netscape rehberi!"

2000'li yıllarda Internet Explorer'ın hakimiyeti başlayana kadar pek çok kişi için internet denildiğinde akıllara ilk olarak Netscape Navigator tarayıcısı geliyordu. 1990'lardaki güzel günlerinin ardından 2007'ye resmi olarak kadar varlığını sürdürmeyi başaran Netscape Navigator ilk çıktığı zamanlarda kullanıcıların önemli bir kısmı için yeni bir programdı. Öyle ki tarayıcının nasıl kullanılacağına dair rehberler bile hazırlanmıştı.

Bu rehberlerden belki de en ilgici Apple tarafından hazırlandı. 1996 yılında Apple çalışanlarına Netscape Navigator'ı doğru şekilde kullanabilmeleri için bir rehber hazırlayıp dağıttı. Netscape'in farklı özelliklerini anlatan bu rehberde yer alan en ilginç bölüm muhtemelen "Geri" tuşu ile ilgili olan kısım. Apple, "Geri" tuşunu kullanırken çalışanlarının kafası karışmasın diye bu karmaşık düğmeyi oldukça açık bir şekilde anlatmış:

"Geri tuşu Netscape'in bir parçasıdır. Tarayıcınızın sol üst köşesinde yer alan kare şeklindeki tuştur. Bu tuşu daha önce olduğunuz yere geri dönmek için kullanabilirsiniz. Bu düğmeye birkaç kez tıklayarak gelmiş olduğunuz yolun aynısını takip edebilirsiniz, ama geriye doğru".

Apple'ın bugünkü başarısında 1996 yılındaki çalışanların tarayıcıdaki geri tuşunu ustalıkla kullanmasının payı var mıdır acaba?

Okuyucu Yorumları