Apple, eBay'den kendi ürünlerini satın aldı!

Apple'ın, kendisine ait eski yazılımları, parasını ödeyerek satın alacağı hiç aklınıza gelir miydi?

Apple, kendisinin müşterisi oldu!

Kendisini sürekli yenileyen ve giderek gelişen teknolojilerin yanında, kullanıcılar ilginç bir biçimde on yıllar öncesine ait yazılım ve teknolojilere de dikkat çekici bir ilgi duyuyorlar. Bunun en yeni ve en dikkat çekici örneklerinden birisi de geçtiğimiz hafta eski yazılımlardan oluşan geniş bir arşivini eBay üzerinden satışa çıkaran bir Apple kullanıcısının yaşadığı sürprizdi.

'Marcoguy' adlı eBay kullanıcısı bu kütüphanesinin satışını tamamladığında, kargo için iletilen adresin Apple'ın Kaliforniya'daki merkezi 1 Infinite Loop, Cupertino'dan başkası olmadığını fark etti. Alıcının, Apple'daki bir çalışan olup olmadığını merak eden Marcoguy, bunu öğrenmek için onunla iletişime geçtiğinde şu karşılığı aldı: "Apple'da çok sayıda arşivlenmiş materyali içeren bir laboratuvarımız var. eBay'de satışa çıkardığınız bu disklerden bazıları bu arşivde eksik olan parçalardı."

Satıcının eBay'deki satış geçmişine bakıldığında, Apple yetkililerinin satın aldığı arşivde QuickTime 1.0'ın beta sürümü ve Apple yazılımının gizli prototiplerini içeren çok sayıda Apple Developer Group diskleri olduğu belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları