Apple, Google'ın bulut platformuna taşınıyor!

Apple'dan şaşırtan hamle: Dev şirket, önemli verileriyle birlikte Google'a "taşınıyor"

Apple, Google'a "taşınıyor"

Teknoloji endüstrisinin en önemli iki rakibi Apple ve Google örneğine pek sık rastlanmayan bir işbirliğine imza atmaya hazırlanıyor. Cupertinolu firma en önemli hizmetlerinden iCloud'un önemli bir bölümünü Google'ın veri merkezlerine taşımayı planladığı öğrenildi. Firmanın bu hamlesinin Amazon'un Web Services birimini Alphabet'in Cloud platformuna geçmek için bırakmasından sonra gerçekleşmesi de dikkat çekici.

Google'ın Cloud platformu halihazırda bu alanda market payı açısından üçüncü sırada yer alıyor. Bulut pazarı halihazırda Amazon tarafından domine ediliyor, dolayısıyla Google'ın bu yarışta şu an için oldukça gerilerde olduğunu söyleyebiliriz. Bu doğrultuda konumunda bir iyileştirme yapmak adına ürünlerinin ve hizmetlerinin fiyatlarını cazip hale getiren ve veri merkezilerinin hızını arttıran Google'ın Apple'ı da kendi tarafına çekmesi aslında bir sürpriz değil.

Mobil teknoloji alanında birbirinin en önemli rakibi olan firmanın bulut teknolojisi açısından bir işbirliğine gitmesi biraz tuhaf görünse de, teknoloji dünyasında aslında bu tarz ortaklıklara sıkça rastlanıyor. Örneğin Apple aynı zamanda Microsoft bünyesindeki Azure bulut hizmetlerinden de yararlanıyor ve aynı zamanda halen daha küçük bir düzeyde de olsa Amazon'la hala işbirliğine devam ediyor.

Okuyucu Yorumları