Apple, home düğmesini kaldırmamalı, çünkü...

Apple'ın yeni iPhone'larında fiziksel home düğmesini kaldırmaması için o kadar çok neden var ki...

Home düğmesine dokunmayın!

Apple'ın home düğmesini kaldırmayı planladığına dair dedikoduların bizi sevindirdiğini söylemek isterdik, ancak durum biraz farklı. Firmanın gelecekteki iPhone'larının ekranı için alan açmak istemesini anlıyoruz. Home düğmesinin kaldırılması, daha az hareketli parça anlamına geleceğinden Apple'ın onarım masraflarını da azaltacaktır. Ancak yazılımsal düğmeler, içeriye doğru basılma hissine sahip olmadıkları için o kadar iyi değiller.

Muhtemelen home düğmesi olmayan bir iPhone 6'yla tanışmayacağız, ancak böyle bir değişikliği iPhone 7'de de istemiyoruz. İşte nedenleri.

1. Home düğmesi, iPhone'u Android'den farklı kılıyor: Fiziksel giriş düğmesi, iPhone'un tasarımının en önemli parçalarından bir tanesi. Bir sonraki iPhone'da Android'dekine benzer bazı özellikler görmeyi umuyoruz, ancak umduğumuz değişiklik, home'un kaldırılması değil.

2. Bakmadan basmak: Samsung'un home düğmesiyle sundukları aslında oldukça hoş. İçerisinde parmak izi tarayıcısı bulunan düğmeye çift basarak kamerayı açabiliyor, uzun tutarak Google Now'u çağırabiliyorsunuz. Bunları bir de ekran düğmesiyle deneyin - muhtemelen ekranın altına eskisinden daha çok bakmanız gerekecek.

Apple, home düğmesini kaldırmamalı, çünkü...

3. Fiziksel düğmelerin kaldırılması, kötü bir trend: iPad Air 2, sesi kapatma düğmesini kaldırıp onu ekrana taşımıştı. Bu düğme, aslında Android'de olmayan gerçekten hoş özelliklerden biriydi. Sıradaki kurban ise, iPhone'un home tuşu olabilir. Ancak bize sorarsanız, parmağımızı neye bastığımızı bilmek daha iyi.

Geri bildirim sağlayan, yani "Haptic feedback" teknolojisini kullanan düğmelerin iyi bir çözüm olduğunu söylemek de zor.

Okuyucu Yorumları